ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φοιτητικές εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα έβγαλαν ΠΚΣ και ΔΑΠ

Φοιτητικές εκλογές: Διαφορετικά αποτελέσματα έβγαλαν ΠΚΣ και ΔΑΠ

Ψηφοδέλτια των φοιτητικών εκλογών

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Χωρίς ενιαία αποτελέσματα έληξαν οι φοιτητικές εκλογές του 2024 στα πανεπιστήμια της χώρας, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη (22/5) με την Πανσπουδαστική και την ΔΑΠ - ΝΔΦΚ να εκδίδουν διαφορετικά αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με την παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, για 37η συνεχόμενη χρονιά ανεδείχθη πρώτη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 40,01%, με την ενσωμάτωση να ανέρχεται στο 98,8%. Δεύτερη, η ΠΚΣ με ποσοστό 23.49%, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η ΠΑΣΠ με ποσοστό 12,49%.

«Οι φοιτητές επέλεξαν την πρόοδο, την εξωστρέφεια και τις μεταρρυθμίσεις των ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τις οποίες στηρίζει η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από την άλλη, η ΠΚΣ, ανακοίνωσε πως εκείνη κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλαδικά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με ποσοστό 34,19%. Ακολουθεί η Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ με 24,52% και η ΠΑΣΠ με 10,25%.

Με ανακοινώσεις τους, οι δυο παρατάξεις ανταλλάσσουν κατηγορίες εκατέρωθεν για νοθεία.

Από τη μία, Δ.Α.Π-ΝΔΦΚ κατηγόρησε την ΠΚΣ ότι «σε πολλές σχολές έστησε μόνη της κάλπες εκτός της νόμιμης διαδικασίας, δημιουργώντας φοιτητικούς συλλόγους - φαντάσματα». Από την άλλη, η Πανσπουδαστική κατηγόρησε τη «γαλάζια» παράταξη ότι «έχει πάρει διαζύγιο, όχι μόνο με τις δημοκρατικές διαδικασίες, αλλά και με την αλήθεια και τη λογική».

Σύμφωνα και με τις δύο παρατάξεις, πάντως, ο αριθμός των φοιτητών που προσήλθαν στις κάλπες ανήλθε περίπου στις 50.000.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ