ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάρδας: Το ΚΥΣΟΙΠ θα αποφασίσει για το Ελληνικό

Μάρδας: Το ΚΥΣΟΙΠ θα αποφασίσει για το Ελληνικό
Δημήτρης Μάρδας (φωτογραφία αρχείου) ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗ

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής θα δώσει τη λύση στο ζήτημα που προέκυψε σχετικά με την κίνηση του υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει σχεδόν το σύνολο του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό σε αρχαιολογικό χώρο, «μπλοκάροντας» τα σχέδια για την ιδιωτικοποίησή του.

Αυτό ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, με δηλώσεις του στον Αθήνα 9,84, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχουν διάφορες απόψεις υπουργείων και αρχαιολογικών υπηρεσιών. Ανέφερε δε χαρακτηριστικά, ότι και με το λιμάνι του Πειραιά υπήρχαν προβλήματα και λύθηκαν.

«Υπάρχει το κυβερνητικό συμβούλιο της οικονομικής πολιτικής, ένα πάρα πολύ καλοφτιαγμένο όργανο που δεν υπήρχε στο παρελθόν, το οποίο λύνει προβλήματα, οδηγεί στη χάραξη μιας στρατηγικής, προσπαθεί να βγάλει άκρη με οποιαδήποτε ζητήματα τέτοιας μορφής και υπάρχει το κυβερνητικό, όπως και το υπουργικό συμβούλιο», τόνισε ο κ. Μάρδας και πρόσθεσε:

«Ως εκ τούτου, η οικονομική και η επενδυτική πολιτική χαράσσονται από τα θεσμικά όργανα της κυβέρνησης, τα οποία θα αποφασίσουν πάνω σε μια εισήγηση, η οποία θα έρθει εκ μέρους κάποιου υπουργείου. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι αυτά τα θεσμικά όργανα απαραίτητα θα συμφωνήσουν με την όποια εισήγηση, εκεί όπου υπάρχουν, βέβαια, διαφωνίες. Έτσι μεθοδεύεται η οικονομική πολιτική της χώρας».

Ερωτηθείς για τα πρόσφατα περιστατικά καταλήψεων, ο κ. Μάρδας είπε, μεταξύ άλλων ότι θα μπορούσαν να βρεθούν άλλες λύσεις για να αποφευχθούν οι ζημιές στο Πανεπιστήμιο.

«Πρέπει να σκεφτούμε λύσεις που θα εμποδίσουν την αυθαιρεσία» είπε, και πρότεινε ότι «μια λύση θα μπορούσε να είναι η δημιουργία ενός γηπέδου για να κατασκηνώσουν εκεί αυτοί που πραγματοποιούσαν την κατάληψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ