ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σκρέκα - Παππά για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Κόντρα Σκρέκα - Παππά για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης

Ο Κώστας Σκρέκας στην Ολομέλεια της Βουλής

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Εκατόν πενήντα χιλιάδες νέες επιχειρήσεις, μικρομεσαίες και μικρές, «άνοιξαν» στη χώρα μας από το 2019, ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας ο οποίος απάντησε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα και στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή και την ανάπτυξη της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, το οποίο ψηφίζεται απόψε.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος υπουργός παρέθεσε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το 2020 προχώρησαν σε έναρξη εργασιών 22.210 περισσότερες επιχειρήσεις, ενώ το 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν και μια καλή χρονιά (χωρίς πανδημία και πολέμους) 3.421 περισσότερες επιχειρήσεις πτώχευσαν.

Η κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον αρμόδιο υπουργό και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και για τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης με τον Νίκο Παππά να υποστηρίζει ότι μόλις επτά μικρές επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στα χρήματα του Ταμείου, ενώ αντιθέτως 150 μεγάλες επιχειρήσεις νέμονται τα 9,5 δισ. παρόλο που έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό.

«Όλο το ΕΣΠΑ κατευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις» απάντησε ο Κώστας Σκρέκας και προσέθεσε πως περισσότερα από 2,5 δισ. διοχετεύθηκαν σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις επισημαίνοντας πως η η κυβέρνηση αυτή είναι που στηρίζει την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στην πράξη.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια σήμερα, πάντως, διεξάγεται σαν «πρόβα» ενόψει της αυριανής Προ Ημερησίας Διατάξεως συνεδρίαση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την ακρίβεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ