ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νατσιός σε Μητσοτάκη: «Λέτε ψέματα που πληρώνει πανάκριβα η χώρα»

Νατσιός σε Μητσοτάκη: «Λέτε ψέματα που πληρώνει πανάκριβα η χώρα»
INTIME NEWS

«Εσείς προκαλέσατε την  ακρίβεια που δεν είναι μόνο εισαγόμενη είναι και ελληνική» κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΙΚΗΣ, Δημήτρης Νατσιός,  στην προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για την ακρίβεια, αναφερόμενος στην επιστολή που απέστειλε πρόσφατα στην πρόεδρο της Κομισιόν ο πρωθυπουργός για την αντιμετώπιση των φαινομένων αισχροκέρδειας πολυεθνικών εταιρειών, ξεκινώντας την ομιλία του στην Ολομέλεια κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την Αντιμετώπιση της Ακρίβειας.

«Όσες φορές και να πάτε στο σούπερ μάρκετ δεν θα μπορέσετε να καταλάβετε. Είστε υποκριτής. Λέτε ψέματα που πληρώνει πανάκριβα η χώρα», είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και πρόσθεσε: «Ακρίβεια είναι να μην μπορείς να κεράσεις δεύτερο ποτό την κοπέλα σου, ακρίβεια σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις αυτό που κάνει ο διπλανός σου».

Στη συνέχεια τόνισε: «Δεκαπέντε μέρες πριν από τις εκλογές και με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις, τώρα σας έπιασε ο πόνος για την ακρίβεια στα ράφια και διαμαρτυρηθήκατε και γραπτώς. Αν σας ενδιέφερε πράγματι να πολεμήσετε την ακρίβεια, αντί να κάνετε τουρισμό στα σούπερ μάρκετ, θα είχατε εξοπλίσει με προσωπικό και αρμοδιότητες την Επιτροπή Ανταγωνισμού για να κάνει σωστά τη δουλειά της».

«Είναι κοινό μυστικό ότι οκτώ στους δέκα κωδικούς στα σούπερ μάρκετ είναι προϊόντα εισαγωγής καθώς το εμπορικό μας ισοζύγιο έχει καταρρεύσει. Είναι κοινό μυστικό ότι οι Έλληνες καταναλωτές με τις φουσκωμένες τιμές που πληρώνουν την αγορά ξένων προϊόντων επιδοτούν στην πραγματικότητα τις μειωμένες τιμές που απολαμβάνουν για τα ίδια προϊόντα οι Ευρωπαίοι καταναλωτές».

Ο κ. Νατσιός υποστήριξε επίσης πως «η ακρίβεια δεν είναι μόνο εισαγόμενη, είναι και ελληνική». «Την αφήσατε να εξελιχθεί εν γνώση σας μέσα στην πανδημία. Ο συγχρωτισμός απαγορευόταν παντού αλλά τα σούπερ μάρκετ ήταν ανοιχτά μέρα νύχτα. Και μολονότι κατέγραψαν τεράστια κέρδη αυτή την περίοδο με εξαίρεση ολίγα, δεν επέστρεψαν τίποτα στον ελληνικό λαό από αυτή τους την κερδοφορία» σημείωσε.

Συνεχίζοντας υποστήριξε πως «ακρίβεια είναι και τα πανάκριβα ενοίκια που αναγκάζουν τους νέους μας σε υποχρεωτικές συγκατοικήσεις λες και είναι ακόμα και στα 40 τους φοιτητές» και κατέληξε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό:

«Εσείς την προκαλέσατε αυτή την ακρίβεια, με τις χρυσές βίζες νομιμοποιείτε το μαύρο χρήμα των αλλοδαπών όλου του κόσμου που εκτοξεύουν τις τιμές των ακινήτων σε ύψη ρεκόρ, άρα και των ενοικίων και θάβετε τα όνειρα χιλιάδων νέων στην αξιοπρεπή στέγη.

Υποψιάζεστε τον πόνο των άλλων αλλά δεν αντιλαμβάνεστε τον πόνο των άλλων. Γιατί απλούστατα η ζωή δεν σας έφερε ποτέ μπροστά στα διλήμματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια Έλληνες κάθε πρωί».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ