ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Όταν τραβά κανείς το σκοινί να είναι έτοιμος και να σπάσει

Μητσοτάκης προς Βόρεια Μακεδονία: Όταν τραβά κανείς το σκοινί να είναι έτοιμος και να σπάσει

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

EUROKINISSI / Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού

Σκληρό μήνυμα στη Βόρεια Μακεδονία, στην πρόεδρο της χώρας Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα και στον εντολόδοχο πρωθυπουργό Κρίστιαν Μίτσκοσκι απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσα από συνέντευξή του.

«Όταν τραβά κανείς το σκοινί, θα πρέπει να είναι έτοιμος και να σπάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και συνέχισε:

«Και αν αποκλίνει από τη συμφωνημένη πορεία, να ξέρει ότι θα βρει κλειστό τον δρόμο προς την Ευρώπη. Και ο συγκεκριμένος δρόμος περνά από την Ελλάδα και από την τήρηση του Διεθνούς Δικαίου».

«Λύση - πακέτο δεν συζητείται»

Ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις σχολιάζοντας το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Είχα πει πριν από δύο χρόνια ότι σταματούν οι προκλήσεις και ξεκινούν οι συζητήσεις. Και σε αυτόν τον δρόμο έχει προσέλθει τώρα και ο κ. Ερντογάν.

Λύση - πακέτο δεν συζητείται. Η Ελλάδα δεν ξεχνά τις διαφωνίες με της με την Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι πρέπει να ζούμε διαρκώς με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Και επειδή σε Ελλάδα και Τουρκία κάποιοι τρέφονται από την ελληνοτουρκική κρίση, για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας ρωτήστε τους ακρίτες μας που βλέπουν τη μείωση των μεταναστευτικών ροών.

Ή τους νησιώτες μας που είδαν τις τοπικές οικονομίες να τονώνονται από τη βίζα στους τούρκους επισκέπτες. Δείτε επίσης τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές πλαίσιο. Αντιπαράθεση ή προσπάθεια συνύπαρξης με τον γείτονάς μας όταν λίγο πιο κάτω η Μέση Ανατολή φλέγεται και στην καρδιά της Ευρώπης μαίνεται ο πόλεμος;» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ακρίβεια

Ο πρωθυπουργός μίλησε και για το θέμα της ακρίβειας που συζητήθηκε στη Βουλή, τονίζοντας ότι «είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, κάτι που μας το ορίζει η πραγματικότητα που βιώνουν οι ίδιοι οι πολίτες. Άλλα είναι ζήτημα σύνθετο που δεν αντιμετωπίζεται με λόγια και απλοϊκές λύσεις. Όσο επιμένει, θα επιμένουμε κι εμείς. Αντιτάσσοντας εθνικές παρεμβάσεις και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ