ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H μάχη της φέτας, του ελαιολάδου και του tik tok λίγο πριν την κάλπη - Νέες περιοδείες Μητσοτάκη

H μάχη της φέτας, του ελαιολάδου και του tik tok λίγο πριν την κάλπη - Νέες περιοδείες Μητσοτάκη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου η πολιτική αντιπαράθεση στροβιλίζεται με συνεχώς αυξανόμενη ταχύτητα γύρω από την τσέπη των πολιτών, με την Κυβέρνηση να βάζει τα δυνατά της ώστε οι πολίτες οι οποίοι έχουν γαντζωθεί στο άρμα Κασσελάκη να υποστούν φυγόκεντρες δυνάμεις, τέτοιας έντασης, που θα τους… ρίξουν από αυτό. 

Όπλο του Μεγάρου Μαξίμου, η επιχείρηση αποδόμησης των επιχειρημάτων Κασσελάκη για την φέτα, το ελαιόλαδο και τη μείωση ΦΠΑ, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας σε περίπτωση εφαρμογής των προτάσεών του αλλά και η σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα Βελόπουλου, η οποία εκτιμάται πως θα φέρει μνήμες στους πολίτες από την διακυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.

Με βαρείς χαρακτηρισμούς η Κυβέρνηση επιτίθεται στον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος σε βίντεο στο tik tok επισκέπτεται σούπερ μάρκετ αναζητώντας φθηνή φέτα των 6,28 ευρώ και με ανάρτηση του συγκρίνει τις τιμές στο ελαιόλαδο σε Ελλάδα και Γερμανία.

«Πολιτικοί φιδέμπορες» και «ζιζάνια»

«Στον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αποτυχημένοι λαδέμπορες, αποδεικνύονται και αποτυχημένοι τυρέμπορες και, αντί για σοβαρή αντιπολίτευση, παραμένουν σταθερά πολιτικοί φιδέμπορες» ήταν το πρώτο σχόλιο το οποίο ήρθε από τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος σημείωνε πως ο Πρωθυπουργός στη Βουλή συνέκρινε τις τιμές μεταξύ ιδίων ποσοτήτων στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες σε αντίθεση με τον κ.Κασσελάκη ενώ στο δε ζήτημα του ελαιολάδου, ο κ. Κασσελάκης συνέκρινε τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο με τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα.

Επιχείρηση αποσυσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθησε όμως σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους η τοποθέτηση Σκέρτσου ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Κασσελάκη επικίνδυνο και θρασύ «λαοπλάνο παλαιάς κοπής» ο οποίος πιάστηκε με την «γίδα στην πλάτη».

Το Μαξίμου εσκεμμένα στέλνει το μήνυμα στους πολίτες πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιμέτωπος με ιδεολογικά αδιέξοδα και για αυτό το λόγο γίνεται «ουρά» της Ελληνικής Λύσης και του αρχηγού της στην κοροϊδία και τα fake news.

Έτσι ο Πρωθυπουργός στον τελευταίο γύρο περιοδειών του θα επιμείνει πως το τελευταίο πράγμα το οποίο έχει ανάγκη η χώρα είναι ανερμάτιστη και επικίνδυνη αντιπολίτευση η οποία δεν έχει πάρει κανένα από τα σκληρά μαθήματα της κρίσης. «Να μην επιτρέψουμε σε αυτά τα ζιζάνια να ξαναφυτρώσουν στον κήπο μας» δήλωσε μόλις χθες ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Λαϊκισμός και ακοστολόγητη ανευθυνότητα

Όσον αφορά στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά ο Πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει στις επαφές του με τους πολίτες πως πρόκειται για προτάσεις μη κοστολογημένες οι οποίες στο τέλος της ημέρες δεν πρόκειται να ωφελήσουν τους πολίτες. Ειδικά για τη μείωση του ΦΠΑ που την έχει κάνει «παντιέρα» ο ΣΥΡΙΖΑ, μεταφράζεται σε 2,2 δισ. ευρώ ετησίως συν επιπλέον 2 δισ. από τον μηδενισμό στα βασικά είδη υπογράμμισε σε συνέντευξη του την Κυριακή ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας πως ο κ.Κασσελάκης ποντάρει, προφανώς, ότι υπάρχει κόσμος πρόθυμος και πάλι να εξαπατηθεί.

Κερδίζει έδαφος η πρόταση Μητσοτάκη για τις πολυεθνικές

Την ίδια ώρα το αίτημα της Ελλάδας και άλλων επτά ευρωπαϊκών κρατών για κοινή δράση απέναντι στις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών κολοσσών, φαίνεται να κερδίζει έδαφος.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση που στήριξαν οι οκτώ, βρήκε θετικούς αρκετούς υπουργούς στην τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. Βέβαια συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές, ανάλογα και με τη νέα δυναμική στις Βρυξέλλες.

Στην Κρήτη η διακαναλική συνέντευξη Μητσοτάκη.

Σε μία προεκλογική αρένα η οποία αρχίζει να παίρνει φωτιά, ο Πρωθυπουργός επιστρέφει στις περιοδείες και ενώ γύρω του μαίνονται οι μάχες για την τιμή της φέτας και του ελαιολάδου, των επιστολών για τις πολυεθνικές αλλά και τα βίντεο - έρευνες μέσω του tik tok.

Σήμερα ο Πρωθυπουργός αναχωρεί για την Κέρκυρα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Η ομιλία του αναμένεται στις 18:00 σε κεντρικό σημείο επι της Ευγ. Βουλγάρεως ενώ θα έχει νωρίτερα συνάντηση τοσο με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Γ. Τρεπεκλή όσο και με τον Δήμαρχο κεντρικής Κέρκυρας Στεφ. Πουλημένο. Ο Πρωθυπουργός θα περπατήσει στους δρόμους του νησιού για να συνομιλήσει με πολίτες, υπαλλήλους και επιχειρηματίες.

Θα ακολουθήσει περιοδεία του Πρωθυπουργού μέσα στην εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη στην Πάτρα και στο Αίγιο, πριν ο Πρωθυπουργός αναχωρήσει για την Κρήτη, όπου την ερχόμενη Κυριακή θα παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη στους διαπιστευμένους πολιτικούς συντάκτες.

Το Σάββατο 1 Ιουνίου στο Ηράκλειο θα μιλήσει στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ επί της οδού Λεωφόρου Δικαιοσύνης ενώ την Κυριακή ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στα Χανιά όπου θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στο Αρσενάρι με αναφορές στην Κρήτη και τα προβλήματά της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ