ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρέσβης Ισραήλ κατά Κασσελάκη: Για να συνεισφέρετε πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές

Πρέσβης Ισραήλ κατά Κασσελάκη: Για να συνεισφέρετε πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές

Κασσελάκης και Κατς

INTIME NEWS / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αυστηρή κριτική άσκησε ο Πρέσβης του Ισραήλ, Νόαμ Κατς, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή την επίσκεψή του στα παλαιστινιακά εδάφη, αναφέροντας ότι επέλεξε να συνομιλήσει μόνο με τη μία πλευρά.

Ειδικότερα, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, μετά την επίσκεψη Κασσελάκη στην Παλαιστινιακή Αρχή, ο Πρέσβης του Ισραήλ ανέφερε ότι «μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά αντί να κάνει δηλώσεις».

Αναλυτικά:

«Μπορεί να πει κανείς ότι ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τον Πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κάνει τη διαφορά αντί να κάνει δηλώσεις.

Εάν θέλετε να συνεισφέρετε, πρέπει να μιλήσετε και με τις δύο πλευρές, θα πρέπει να μιλήσετε με ειλικρίνεια και στις δύο πλευρές. Θα ήλπιζα ότι πέρα από τη συμπάθεια προς τους Παλαιστίνιους, ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ βρισκόταν στη Ραμάλα, θα καταδίκαζε τις θηριωδίες της Χαμάς, θα ζητούσε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των ομήρων.

Ότι ο κ. Κασσελάκης κατά τη διέλευση στο Ισραήλ θα εκμεταλλευόταν την ευκαιρία για να συναντηθεί επίσης με τις οικογένειες των 125 ομήρων στο Ισραήλ και να επισκεφθεί τα Κιμπούτς στα νότια της χώρας όπου η Χαμάς διέπραξε τη σφαγή της.

Θα ήταν ευπρόσδεκτος στο Ισραήλ. Ίσως όμως να μην ήταν αυτός ο σκοπός του.

Και ίσως ένα τελευταίο σημείο. Χαίρομαι που η επίσκεψή του πήγε καλά. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί ότι μπορεί να δυσκολευτεί να εισέλθει στο Ισραήλ και την Παλαιστινιακή Αρχή λόγω των προηγούμενων δηλώσεων του. Λοιπόν, αυτό ήταν εντελώς αβάσιμο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ