ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Κυβερνητικές ευθύνες για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων

ΚΚΕ: Κυβερνητικές ευθύνες για τη διαρροή των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων

To κτήριο του ΚΚΕ στον Περισσό

EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στο θέμα της διαρροής των e-mail και της επιβολής των προστίμων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα σχολιάζει πως: «Το σκάνδαλο της διαρροής των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων δεν τελειώνει με την επιβολή των προστίμων από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Απλά αποκαλύπτει σε πρώτο χρόνο τόσο τις ευθύνες της κυβέρνησης στην παράνομη διαχείριση αυτών των στοιχείων όσο και τις προσπάθειες συγκάλυψης της υπόθεσης, μέσα από τους παραπλανητικούς ισχυρισμούς της κυρίας Ασημακοπούλου και της κυρίας Κεραμέως από την πρώτη στιγμή.

Η έρευνα πρέπει να συνεχιστεί, γιατί παραμένουν ακόμη σκοτεινά σημεία στην όλη υπόθεση, όπως για παράδειγμα ο συντονισμός μεταξύ του υπουργείου Εσωτερικών και του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, και το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι η σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που έχει ζητήσει το ΚΚΕ, για να δώσει εξηγήσεις η “εξαφανισμένη” κυρία Κεραμέως και να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ