ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά για Τέμπη: «Μετά την συγκάλυψη, οι συγγενείς των θυμάτων υφίστανται ξύλο και ύβρεις»

Νέα Αριστερά για Τέμπη: «Μετά την συγκάλυψη, οι συγγενείς των θυμάτων υφίστανται ξύλο και ύβρεις»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στην Κέρκυρα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

«Την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, με την άρον άρον διαβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή μια μέρα πριν κλείσει για τις ευρωεκλογές. 

Την ώρα που σε οικόπεδο στο οποίο μεταφέρθηκαν υλικά και χώματα από το σημείο της τραγωδίας εντοπίστηκε οστό θύματος, η φρουρά του κ. Μητσοτάκη απομάκρυνε βίαια από συγκέντρωση της ΝΔ στην Κέρκυρα νέους και νέες που διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά ζητώντας "δικαιοσύνη"», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.

Η ανακοίνωση αναφέρεται στην στη βίαιη απομάκρυνση των νέων παιδιών μεταξύ των οποίων και η αδελφή των δίδυμων κοριτσιών, της Θωμαΐδος και της Χρύσας Πλακιά, οι οποίες βρήκαν τραγικό θάνατο μαζί με την ξαδέλφη τους Αναστασία, στα Τέμπη.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, ο αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τους άνδρες της ασφάλειας του να μην την εμποδίσουν να μιλήσει. «Αφήστε την, αφήστε την» είπε, όμως στη συνέχεια η κοπέλα και οι φίλοι της που έκαναν την παρέμβαση ζητώντας δικαιοσύνη για τα Τέμπη εκδιώχθηκαν κακήν κακώς.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν βίαια όταν φόρεσαν τα άσπρα μπλουζάκια με συνθήματα όπως «57 ψυχές ζητούν δικαίωση»

Όπως συνεχίζει στην ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά «μεταξύ των νέων παιδιών βρισκόταν μαζί με συμφοιτητές και συμφοιτήτριες της η αδερφή των δίδυμων κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τρένο, πραγματοποιώντας ειρηνική συμβολική διαμαρτυρία. Η απάντηση των ανδρών της ασφάλειας του πρωθυπουργού ήταν η λεκτική και σωματική βία όπως φαίνεται και από σχετικό φωτογραφικό υλικό», σχολιάζοντας ότι «δεν έφταναν η συγκάλυψη και οι φραστικές επιθέσεις κορυφαίων υπουργών της ΝΔ στους συγγενείς των θυμάτων, πλέον η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τους αντιμετωπίζει με ξύλο και ύβρεις».

«Μόνο ντροπή κύριε Μητσοτάκη. Αν αρκεί βέβαια αυτή η λέξη να περιγράψει την έκταση της αλαζονείας και του κυνισμού. Θα αγωνιστούμε για να μην γίνει πράξη η συγκάλυψη που επιχειρεί το σύστημα Μητσοτάκη. Να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι για το έγκλημα, να λάμψει η αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

«Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε ποιοι φώναζαν» σχολίασε ερωτηθείς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ