ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλεξιάδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με φαινόμενα φοροδιαφυγής και διαφθοράς

Αλεξιάδης: Δεν συμβιβαζόμαστε με φαινόμενα φοροδιαφυγής και διαφθοράς
EUROKINISSI / ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι η κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να συμβιβαστεί με φαινόμενα φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου ή διαφθοράς, έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Αλεξιάδης δήλωσε αρχικά ότι η κυβέρνηση «θα είναι σε μια διαρκή σύγκρουση ειδικά με θέματα φοροδιαφυγής. Είναι δεδομένο ότι η φοροδιαφυγή, το λαθρεμπόριο και η διαφθορά ψάχνουν συνεχώς να βρουν νέους τρόπους για να συνεχίσουν αυτό που είχαν ξεκινήσει τα προηγούμενα χρόνια και είναι δεδομένο ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για να συγκρουστούμε με αυτά τα φαινόμενα και αυτά που βλέπετε το τελευταίο διάστημα είναι η κορυφή του παγόβουνου».

Αναφερόμενος στην προσπάθεια κάποιων επιχειρηματιών να ξεφύγουν από τη «τσιμπίδα» του νόμου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι «δυστυχώς, κάποιοι επιχειρηματίες θέλησαν να παίξουν με τη φωτιά παρά το γεγονός ότι το υπουργείο είχε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για το τι πρέπει να γίνει».

Επιπλέον, έστειλε μήνυμα «σε όλους αυτούς, οι οποίοι με διάφορες μεθόδους βίας ή εκφοβισμού προσπαθούν να αποφύγουν τον έλεγχο είτε απειλώντας τους υπαλλήλους που πάνε να κάνουν τους ελέγχους είτε αφήνοντας κάποια υπονοούμενα. Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς ως Δημόσιο, ως κράτος, ως Πολιτεία, να υποχωρήσουμε σ' αυτά τα φαινόμενα».

Ο κ. Αλεξιάδης στάθηκε και σε αυτούς που εκφοβίζουν ή επιτίθενται σε ελεγκτές, προειδοποιώντας τους ότι «να ξέρουν ότι έχουν κλείσει συμβόλαιο για να κατασκηνώσουμε στα καταστήματά τους. Θα στοχοποιηθούν τα καταστήματά τους και όσοι δημιουργούν αυτά τα προβλήματα θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Δεν είναι δυνατόν κάποιος να κλέβει, να συλλαμβάνεται την ώρα της κλοπής και να επιτίθεται σ' αυτούς που τον συνέλαβαν για την κλοπή. Είναι απαράδεκτα πράγματα».

Κλείνοντας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και διαφθοράς, αρωγοί πρέπει να σταθούν και οι πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ