ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έχουμε επίμονη ακρίβεια - Ανάγκη να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά

Μητσοτάκης: Έχουμε επίμονη ακρίβεια - Ανάγκη να αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά
INTIME NEWS

Την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ακρίβειας με μέτρα που θα ληφθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη του στα Παραπολιτικά 90,1

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός «Ερχεται η μικρή Ελλάδα και λέει ελάτε να τα βαλουμε με μεγάλες πολυεθνικες», ενώ έστρεψε τα πυρά του κατά της αντιπολίτευσης απορώντας πώς δεν στηρίζει την πρωτοβουλία του, καθώς διαχρονικά η Αριστερά δήλωνε κατά των μονοπωλίων και των ολιγοπωλίων.

Όσο για την τιμή του καφέ, που δείχνει διεθνώς να ανεβαίνει σημαντικά είπε ότι θα παραμένει ο μειωμένος ΦΠΑ, αν και όπως παρατήρησε δεν φάνηκε κάποια σημαντική μείωση στη τιμή ότι ελήφθη η απόφαση για την μείωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού μετά τις εκλογές, είπε ότι αυτός δεν είναι συνάρτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Εκτίμησε δε ότι «όλοι τρέχουν, αλλά το πόσο ιδρώνουν είναι ένα άλλο θέμα».

Ξεχωρίζω τον Ρέτσο

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του Conference League και περιέγραψε το πώς είδε το παιχνίδι: «Ήμουν στο σπίτι με φίλους και είχα κανένα δυο Παναθηναϊκούς και εγώ είχα κάνει την πρόβλεψή μου γιατί μου θύμιζε 2004 το μομέντουμ. Όταν έχεις έναν σκόρερ σαν τον Ελ Καμπί τον κρατάς στο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός έχει και μια ομάδα νέων που έφτασε στην κορυφής της Ευρώπης που σημαίνει ότι κάτι καλό γίνεται εκεί. Ξεχωρίζω τον Ρέτσο γιατί έκανε ένα φοβερό ματς και έπαιζε με διάσειση αλλά αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιον αυτόν θα ξεχωρίσω».

Για το αν θα επιλέξει κάποια ευρωπαϊκό αξιώμα ή την Προεδρία της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Συμπάσχω με το ενδιαφέρον να απαλλαγούν «φίλοι» από εμένα με μια κλωτσιά προς τα έξω ή προς τα πάνω. Δεν πάω πουθενά είμαι εκλεγμένος πρωθυπουργός για μια 4ετία».

Για μπάσκετ με Ανδρουλάκη, στα μπουζούκια με τον Κασσελάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν ρωτήθηκε με ποιον θα επέλεγε να βρεθεί σε ένα έρημο νησί επέλεξε τον Δημήτρη Κουτσούμπα για να συζητήσει, όπως είπε, «γιατί κάποιος στις μέρες μας επιλέγει να είναι κομμουνιστής», για μπάσκετ είπε ότι θα επέλεγε τον Νίκο Ανδρούλακη, ενώ στα μπουζούκια θα πήγαινε με τον Στέφανο Κασσελάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ