ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης από Πάτρα: «Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή των ελλειμμάτων»

Κυριάκος Μητσοτάκης από Πάτρα: «Δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψει η χώρα στην εποχή των ελλειμμάτων»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας στους πολίτες ενόψει των Ευρωκλογών της 9ης Ιουνίου επανέλαβε o  Κυριάκος Μητσοτάκης στην  ομιλία του στην Πάτρα, ενώ αναφέρθηκε και στο πόσο σημαντική είναι η επόμενη μέρα μετά την κάλπη για την Ελλάδα.  

«Εμείς δεσμευτήκαμε για κάτι. Δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψουμε στη χώρα να επιστρέψει σε μία εποχή άκρατων ελλειμμάτων, πλειοδοσίας λαϊκισμού, υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, λεφτόδεντρων τα οποία όλοι ξέρουμε ότι δεν υπάρχουν. Αυτά τα αφήσαμε πίσω μας, δεν θα γυρίσουμε ποτέ εκεί».

Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση πολιτών στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στην Πάτρα.

Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, «ξέρουμε πολύ καλά ότι μερικές φορές πρέπει να γινόμαστε και δυσάρεστοι, διότι στην πολιτική δεν μπορείς να τους έχεις όλους ευχαριστημένους, αλλά προτιμούμε να σας πούμε την αλήθεια και τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, πάρα να σας κοροϊδέψουμε ξεδιάντροπα, όπως κάνουν σήμερα τα κόμματα της αντιπολίτευσης».

«Αυτό», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «δεν θα το ακούσετε ποτέ από εμάς, γιατί ξέρουμε ότι την επόμενη μέρα στην Ευρώπη μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα, διότι ήδη πετύχαμε πολλά τα τελευταία 5 χρόνια».

Επίσης, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «οι ευρωεκλογές του 2019 ήταν η πρώτη μεγάλη εκλογική νίκη την οποία πετύχαμε και άνοιξαν τον δρόμο για την εκλογική μας επικράτηση».

«Τότε όμως», σημείωσε, «αγωνιζόμασταν να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι μία κανονική ευρωπαϊκή χώρα και έχει αφήσει πίσω της την περίοδο της κρίσης» και συμπλήρωσε: «Δουλέψαμε πολύ σκληρά αυτά τα 5 χρόνια. Κι αν για κάτι είμαι υπερήφανος, είναι ότι σήμερα η φωνή της Ελλάδος ακούγεται, η γνώμη της Ελλάδος μετράει, η άποψη της Ελλάδος λαμβάνεται υπόψη. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, είμαστε μία χώρα που έχει προοδεύσει πολύ, είμαστε μία χώρα η οποία έχει βάλει σε τάξη τα δημόσια οικονομικά της».

Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «στις 9 Ιουνίου δεν θα επιλέξουμε μόνο ποιοι ευρωβουλευτές θα μας εκπροσωπήσουν στο επόμενο ευρωκοινοβούλιο, αλλά θα στείλουμε και ένα μήνυμα ότι η φωνή της Ελλάδος θα ακούγεται ακόμα πιο δυνατή στις Βρυξέλλες, στο Στρασβούργο και σε όλα τα σημαντικά ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, τα οποία ξεκινούν σήμερα το δύσκολο δρόμο των πανελλαδικών εξετάσεων» και συνέχισε: «Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους, ξέρουμε πάρα πολύ πόσο έχουν δουλέψει τα ίδια και οικογένειες τους, για να διεκδικήσουν μία θέση στο δημόσιο πανεπιστήμιο και τελικά καλύτερες δυνατότητες προκοπής στον τόπο τους. Για αυτά τα παιδιά αγωνιζόμαστε και θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ