Σοβαρές ανησυχίες από ΚΚΕ για την επιστολική ψήφο - Τι καταγγέλλουν εκλογείς
Ανανεώθηκε:
To κτήριο του ΚΚΕ (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣΤην ανησυχία του για τον τρόπο που διεξήχθη η διαδικασία της επιστολικής ψήφου εκφράζει το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του, επικαλούμενο καταγγελίες από ψηφοφόρους και εκλογικούς του αντιπροσώπους.
Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για φακέλους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου και ως συνέπεια οι φάκελοι αυτοί δεν παραδόθηκαν.
Παράλληλα, καταγγέλλουν πως είναι χιλιάδες οι φάκελοι που δεν περιλάμβαναν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα, με αποτέλεσμα τελικά να μην καταμετρηθεί η ψήφος των εκλογέων αυτών. «Στερούνται έτσι ουσιαστικά το εκλογικό τους δικαίωμα» αναφέρερουν.
Καταλήγοντας, το ΚΚΕ καλεί το Υπουργείο Εσωτερικών «να αναλάβει τις ευθύνες του για το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και να πάρει όσα μέτρα χρειάζεται προκειμένου να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία της καταμέτρησης που θα ξεκινήσει στις 7:00μμ».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΥΠΕΣ: 178.809 ψήφισαν με επιστολική - Πότε θα έχουμε την πρώτη εκτίμηση συμμετοχής στις εκλογές
Από 1η Απριλίου στα νοικοκυριά το «πορτοκαλί» τιμολόγιο ρεύματος
00:30
Ισπανία: Κίνδυνος υπερχείλισης ποταμών και ταμιευτήρων, λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας
23:57
Κολομβία: Το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών σταματά τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της χώρας λόγω Τραμπ
23:47
ΑΑΔΕ: Ψηφιακή εφαρμογή για την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας για Άτομα με Αναπηρία
23:37