Σχοινάς: Οι τρεις μεγάλες δυνάμεις του Ευρωκοινοβουλίου θα αγγίξουν τις 400 έδρες
Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς
Kenzo Tribouillard / Pool Photo via APΟ αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι πρέπει να «...δούμε πιο προσεκτικά τι θέλουν να δείξουν οι πολίτες με την αποχή».
«Οι πρώτες πληροφορίες από τις Βρυξέλλες δείχνουν η ότι η λεγόμενη πλειοψηφία της Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν, δηλαδή τρεις μεγάλες δυνάμεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το Λαϊκό Κόμμα, οι Σοσιαλιστές και οι Φιλελεύθεροι θα αγγίξουν τις 400 έδρες» σημείωσε ο κ. Σχοινάς.
Στη συνέχεια γνωστοποίησε ότι «το επόμενο κολέγιο των Επιτρόπων θα έχει και Επίτροπο Άμυνας. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να υπάρχει μία πολιτική συμφωνία μεταξύ των κρατών μελών σχετικά με το τι θέλουμε να κάνουμε ως κοινή άμυνα».
«Η ιδέα του Έλληνα Πρωθυπουργού για ενιαίο σύστημα αεράμυνας είναι μια πολύ καλή ιδέα – μπορεί να υπάρξουν κι άλλες», τόνισε ο κ. Σχοινάς.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ένας στους δύο Ευρωπαίους «γύρισε την πλάτη» στις Eυρωεκλογές
Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΟ: Μείωση φόρου στις λαϊκές και αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο - Όλες οι ρυθμίσεις
15:23
Βρετανία: «Μπλόκο» στο Instagram - Γονείς θα ειδοποιούνται για τις επιβλαβείς αναζητήσεις των παιδιών τους
15:22
Ο Όστιν Μπάτλερ ως Λανς Άρμστρονγκ στη νέα μεγάλη παραγωγή της Apple
15:18
ΟΗΕ: Υπερδιπλασιάστηκε ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν στο Σουδάν το 2025
15:09