Σακελλαροπούλου: Η σφαγή του Διστόμου πληγώνει βαθιά τη συλλογική μας μνήμη
Ανανεώθηκε:
H ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας για την 80ή επέτειο μνήμης της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
INTIME NEWSΗ Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη σήμερα στις εκδηλώσεις του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας για την 80ή επέτειο μνήμης της σφαγής του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής.
Η κ. Σακελλαροπούλου, μετά την τέλεση του αρχιερατικού μνημοσύνου στο ναό του Αγίου Νικολάου και την κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο των θυμάτων, δήλωσε:
«Η σφαγή του Διστόμου πληγώνει βαθιά τη συλλογική μας μνήμη. Μόνη τιμή και δικαίωση των αδικοχαμένων θυμάτων της ναζιστικής αυτής θηριωδίας είναι η συνεχής εγρήγορση και αντίσταση ενάντια σε κάθε απόπειρα αναβίωσης φασιστικών και ναζιστικών μορφωμάτων, στην πατρίδα μας και στην Ευρώπη. Η θωράκιση της δημοκρατίας, η υπεράσπιση της ελευθερίας. Και η επιμονή μας στον αγώνα για την επανόρθωση των οφειλών από το γερμανικό κράτος προς την Ελλάδα για το απαράγραπτο αυτό έγκλημα».
Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη μονή του Οσίου Λουκά.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ψήφισε στη Γκράβα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Η ψήφος είναι η πιο δυνατή φωνή των πολιτών
Ευρωεκλογές 2024: Στην Γκράβα θα ψηφίσει η Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (25 Φεβρουαρίου)
06:30
ΕΝΦΙΑ: Αρχές Μαρτίου τα «ραβασάκια» για 7,3 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων - Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή
06:00
Νέο μοντέλο στρατιωτικής θητείας: Ποιες οι βασικές αλλαγές στην εκπαίδευση
05:00
Ο «χάρτης» πληρωμών από ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ: Πάνω από 2,4 δισ. καταβάλλονται έως 27 Φεβρουαρίου
04:00