ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Το χει συνήθεια ο πρωθυπουργός να παριστάνει τον τιμωρό

ΠΑΣΟΚ: Το χει συνήθεια ο πρωθυπουργός να παριστάνει τον τιμωρό

Το σήμα του ΠΑΣΟΚ έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη

INTIME NEWS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αιχμές κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ μετά την συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης (11/6), κατηγορώντας τον για «αναποτελεσματικότητα και αποτυχία να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα» και πως «παριστάνει τον τιμωρό των πολυεθνικών μετεκλογικά».

Ειδικότερα, στην σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «ο Πρωθυπουργός πιστοποίησε την αναποτελεσματικότητα και την αποτυχία της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει μια σειρά από προβλήματα όπως η ακρίβεια, η στεγαστική κρίση και η απαξίωση του ΕΣΥ, ζητήματα που όπως μας ενημέρωσε «έβλεπε και πριν τις εκλογές», αλλά απέφυγε να ασχοληθεί».

Σχολίασε, δε, σκωπτικά πως «το έχει συνήθεια σε κάθε πρώτη μετεκλογική του συνέντευξη να παριστάνει τον «τιμωρό» των πολυεθνικών, που κερδοσκοπούν στην πλάτη του ελληνικού λαού, ο οποίος επί διακυβέρνησής του είναι προτελευταίος σε αγοραστική δύναμη στην ΕΕ».

«Όσο για τη στροφή …στην ταπεινότητα που υποκρίθηκε απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δηλώσεις ότι τα θέματα του κράτους δικαίου -όπως τα Τέμπη και το σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων- δεν έπαιξαν ρόλο στο εκλογικό αποτέλεσμα, θυμίζουν πολύ την αλαζονεία του «41%» συμπληρώνεται.

Καταλήγοντας, το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην αποχή, τονίζοντας πως «η υπονόμευση του κράτους δικαίου, η έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα και τη διάκριση των εξουσιών θρέφουν την αποχή και την απαξίωση της πολιτικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ