ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να διαχειριστεί το προσφυγικό

Κικίλιας: Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να διαχειριστεί το προσφυγικό
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης εξαπολύει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει σε δήλωσή του ότι «ανίκανοι να διαχειριστούν την κατάσταση και αντιμέτωποι με την ανεπάρκειά τους καταφεύγουν και πάλι σε κινήσεις πανικού».

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αποτύχει να διαχειριστεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό με οδυνηρές συνέπειες για τη χώρα μας» τονίζει ο κ. Κικίλιας και προσθέτει:

Ο κ. Τσίπρας δεν τήρησε τη συμφωνία στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών με αποτέλεσμα:

  1. Να μην έχει γίνει όλους αυτούς τους μήνες διαχωρισμός προσφύγων - παράνομων μεταναστών
  2. Να καθυστερεί απελπιστικά η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
  3. Να μην έχουν δημιουργηθεί προαναχωρησιακά κέντρα για να επαναπροωθηθούν οι παράνομοι μετανάστες
  4. Να μην έχουν απορροφηθεί τα ανάλογα ευρωπαϊκά κονδύλια και να πληρώνει και αυτόν το λογαριασμό ο Έλληνας φορολογούμενος.

«Παράλληλα με αυτά και ενώ οι ροές από την Τουρκία αυξάνονται σταδιακά, η Κυβέρνηση απέτυχε να στελεχώσει την υπηρεσία ασύλου με αποτέλεσμα οι αιτήσεις ασύλου, ιδιαίτερα στο δεύτερο βαθμό να λιμνάζουν και τα νησιά μας του Βορειοανατολικού Αιγαίου να αδυνατούν να φιλοξενήσουν και άλλους πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες.

Η επαναπροώθηση στην Τουρκία έχει σταματήσει προ καιρού και η ευρωπαϊκή συμφωνία κινδυνεύει να καταρρεύσει. Τις αρνητικές συνέπειες μιας τέτοιας εξέλιξης θα υποστεί και θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρώτη απ΄ όλους η χώρα μας», υπογραμμίζει και συνεχίζει:

«Σαν να μην έφτανε αυτό, τώρα υπό την πίεση των εξελίξεων, η Κυβέρνηση τρέχει με αγωνία, σχεδιάζει τη μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα, χωρίς να έχουν εκδικαστεί οι αιτήσεις ασύλου τους, όπως προβλέπει η συμφωνία.

Ο ελληνικός λαός που γενναία, φιλόξενα και με περίσσευμα ψυχής έσωσε και φιλοξένησε χιλιάδες συνανθρώπους μας και αξίζει το θαυμασμό και το σεβασμό όλου του κόσμου, δικαιούται τώρα να ξέρει γιατί η Κυβέρνησή και ο κ. Τσίπρας προσωπικά, απέτυχαν για μια ακόμη φορά να διαχειριστούν το προσφυγικό - μεταναστευτικό με τεράστιες επιβαρυντικές συνέπειες για την Ελλάδα και τους ίδιους».

«Στο παλιό Αεροδρόμιο του Ελληνικού οι εικόνες ντροπής παραμένουν. Προσβάλλουν τη χώρα μας και διαψεύδουν με σκληρό τρόπο το δήθεν σχεδιασμό, την ευαισθησία και τον ανθρωπισμό της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ» καταλήγει ο Βασίλης Κικίλιας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ