ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης – Το μεγάλο «στοίχημα» της ακρίβειας

Τάκης Θεοδωρικάκος: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Ανάπτυξης – Το μεγάλο «στοίχημα» της ακρίβειας
INTIME NEWS

Νέος υπουργός Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος επανέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα, έχοντας πλέον στο χαρτοφυλάκιό του την αντιμετώπιση του μείζονος ζητήματος της ακρίβειας.

Ο κ. Θεoδωρικάκος διαδέχεται τον Κώστα Σκρέκα σε ένα κρίσιμο υπουργείο, στο οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί ένα μεγάλο «στοίχημα» για την κυβέρνηση καθώς η ακρίβεια αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες. Με την ανάληψη των καθηκόντων του, o νέος υπουργός θα πρέπει να αποφασίσει σχετικά με τα μέτρα που ήδη βρίσκονται σε ισχύ στην αγορά αλλά και για το ενδεχόμενο λήψης νέων παρεμβάσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος το οποίο βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο την τελευταία διετία.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος διετέλεσε Σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016 ως τις νικηφόρες εκλογικές αναμετρήσεις του Μαΐου και του Ιουλίου 2019. Τον Ιούλιο του 2019 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη Υπουργός Εσωτερικών, ενώ τον Αύγουστο του 2021, είχε αναλάβει, Υπουργός Προστασίας του πολίτη. Στις εκλογές του 2023, εκλέχθηκε Βουλευτής B3 Νοτίου Τομέα Αθηνών

Ο κ. Θεοδωρικάκος, γεννήθηκε το 1964 στον Πειραιά και αποφοίτησε από το λύκειο της Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής. Πολιτικός ερευνητής, αναλυτής και σύμβουλος, από το 2000 ως το 2016 διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ.

Είναι διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου έως τον Ιούνιο του 2019 δίδασκε στη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ, πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία, με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ