ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, λέει ο Αλεξιάδης

Υποχρεωτικές οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, λέει ο Αλεξιάδης
O Τρύφων Αλεξιάδης στην Ολομέλεια της Βουλής Eurokinissi

Τερματικό μηχάνημα ηλεκτρονικών πληρωμών (POS) υποχρεούται να διαθέτει κάθε επιχείρηση που θα ανοίγει από τις αρχές του έτους. Αυτό θα προβλέπει ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, ανακοίνωσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Με άλλη διάταξη θα προβλέπεται το ακατάσχετο από τράπεζες και δημόσιο των εσόδων που θα έχει μια επιχείρηση μέσω του συστήματος αυτού.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Χρήστου Μπουκώρου εξέφρασε την πρόθεση της κυβέρνησης για πλήρη επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούν να διαθέτουν μηχάνημα ακόμη κι αν βρίσκονται στον Τειρεσία.

«Σύντομα θα κατατεθούν οι πλήρεις προτάσεις κυβέρνησης για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, θέση μας είναι η πλήρη επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών και δεν θα διστάσουμε να συγκρουστούμε συμφέροντα για το σκοπό αυτό, αλλα και για να εισπράξουμε άμεσα έσοδα», είπε και έφερε ως παράδειγμα επιχείρηση στη Μύκονο που δεν ήταν χρησιμοποιούσε POS και ο ΦΠΑ δεν έχει εισπραχθεί ακόμη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ