ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις - Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ

«Γκάζι» στις μεταρρυθμίσεις - Σύσκεψη στο Μαξίμου για την αναμόρφωση του ΑΣΕΠ
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου IN TIME

Με στόχο την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης αμέσως μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες ξεκινά κύκλο συσκέψεων και επισκέψεων στα υπουργεία, προκειμένου να δοθούν οι «κατευθυντήριες» γραμμές και να χαραχθεί η στρατηγική του επόμενου διαστήματος.

Στο πλαίσιο αυτό σήμερα στις 18:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, σύσκεψη με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών στο Μέγαρο Μαξίμου και βασικό ζητούμενο την αναμόρφωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), ενώ την Τετάρτη (19/6) ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το υπουργείο Ανάπτυξης.

Οι μεταρρυθμίσεις στο ΑΣΕΠ αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως άλλωστε είχε επισημάνει από την πρώτη του κιόλας συνέντευξη στον απόηχο των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου ο πρωθυπουργός.

Ο ίδιος φέρεται να είναι αποφασισμένος να επιλύσει όλες τις δυσλειτουργίες του Συμβουλίου, δυσλειτουργίες οι οποίες άπτονται όλων των Υπουργείων και τελικά επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι, στο Υπουργικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε, ο πρωθυπουργός άνοιξε το θέμα των καθυστερήσεων στις διαδικασίες του ΑΣΕΠ ζητώντας από τους νέους Υπουργούς να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να λυθεί το θέμα άμεσα.

«Πρέπει πάση θυσία να το λύσουμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκκινώντας μία ζωηρή συζήτηση μέσα στο Υπουργικό.

Όπως είχε σημειώσει «το ΑΣΕΠ δεν λειτουργεί» και είχε χαρακτηρίσει τους ρυθμούς του απογοητευτικούς.

«Δεν γίνεται να περιμένουμε τόσο χρόνο για να πάνε να διοριστούν οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία μας, πρέπει κάτι να κάνουμε. Είναι πρώτη προτεραιότητα για εμένα αυτό το ζήτημα. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο πρέπει να το αντιμετωπίσω. Διότι είναι άλλο να λέμε προσλάβαμε και άλλο να λέμε στα χαρτιά. Και άλλο να λέμε ότι έκατσαν και δουλεύουν. Μιλάμε για 3.000 νοσηλευτές, δεν είναι μικρό το νούμερο» είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στον Alpha προ ημερών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ