ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού επισκέφθηκε ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού επισκέφθηκε ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας Στέφανος Γκίκας

Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού

Υπουργείο Ναυτιλίας

Tο Κέντρο Επιχειρήσεων του Λιμενικού (ΚΕΠΙΧ) και το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ), επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη (18/6) ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχο Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Ο κ. Γκίκας ενημερώθηκε για το έργο, τις επιχειρησιακές λειτουργίες και δραστηριότητες των επιχειρησιακών κέντρων, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε κρίσιμες Διευθύνσεις και Υπηρεσίες του αρχηγείου του Λιμενικού, όπου συναντήθηκε με το υπηρετούν προσωπικό.

«Είχα τη χαρά σήμερα, στο πλαίσιο των πρώτων ενημερωτικών επαφών, να γνωρίσω τα στελέχη και να ενημερωθώ σε βάθος, τόσο για την λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού και του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης, όσο και των βασικών Διευθύνσεων του αρχηγείου» τόνισε ο υφυπουργός Ναυτιλίας.

Επεσήμανε επίσης, ότι το Λιμενικό διαχρονικά, αλλά κυρίως τα τελευταία χρόνια με την κρίση του μεταναστευτικού, έχει σώσει εκατοντάδες χιλιάδες ζωές, τόσο στις ελληνικές, όσο και στις συνορεύουσες θάλασσες.

«Ο ζήλος, η αυταπάρνηση, ο επαγγελματισμός και η ανθρωπιά που δείχνουν τα στελέχη του Λιμενικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, είναι εξαιρετικά και παροιμιώδη.»

«Στεκόμαστε δίπλα στα στελέχη και θα είμαστε αρωγοί στο έργο τους» υπογράμμισε ο ίδιος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ