ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μουζάλας: Θα πρέπει οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να σεβαστούν τους νόμους

Μουζάλας: Θα πρέπει οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να σεβαστούν τους νόμους
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Την μεταφορά στην Αθήνα, προσφύγων και μεταναστών, που έχουν δημιουργήσει προβλήματα στα νησιά με τη συμπεριφορά τους ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είπε ο κ. Μουζάλας η συμφωνία Ευρώπης – Τουρκίας έχει δημιουργήσει μία συμφόρηση στα νησιά και «δυσκολεύει τη ζωή των προσφύγων και των μεταναστών και κυρίως δυσκολεύει τη ζωή των κατοίκων των νησιών».

«Έχουμε ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα να παίρνουμε μέτρα ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες. Ένα μέτρο είναι η μεταφορά στην Αθήνα, σε προ-αναχωρησιακά κέντρα υπό κράτηση όλων των κακοποιών στοιχείων. Αυτοί δηλαδή που σπάνε, καίνε, καταστρέφουν τα κοντέϊνερ, τσακώνονται μεταξύ τους, δημιουργούν προβλήματα στον πληθυσμό με την συμπεριφορά τους» ανέφερε ο κ. Μουζάλας και συνέχισε:

Αυτό θα είναι μία ανακούφιση και θα είναι επίσης και ένα μήνυμα. Ότι θα πρέπει οι μετανάστες και οι πρόσφυγες να σεβαστούν τους νόμους της χώρας μας με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που οι νόμοι της χώρας μας και εμείς σεβαστήκαμε την ιδιαίτερη κατάσταση τους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Το δεύτερο μέτρο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό είναι ότι «ένας αριθμός ανθρώπων που κρίθηκαν από τις επιτροπές ασύλου και προσφύγων, ότι δεν θα είναι επιτρέψιμοι στην Τουρκία θα μεταφερθούν σε καινούργια camp που φτιάχνουμε στην ενδοχώρα. Αυτό αυτόματα θα φέρει μία ανακούφιση στα νησιά».

«Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει μία δυσκολία, προσπαθούμε για την αποσυμφόρηση. Εάν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά τέλος του μήνα θα έχουμε ομαλή ροή επιστροφών και τα νησιά θα αποσυμφορηθούν από τις ροές προς την Τουρκία» υπογράμμισε ο Γιάννης Μουζάλας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ