Αυστηρό μήνυμα του ΥΠΕΞ στις Αλβανικές Αρχές για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη
Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης
ΙΝΤΙΜΕ NEWS (ΑΡΧΕΙΟ)Αυστηρό μήνυμα για την καθαίρεση του Φρέντη Μπελέρη στέλνει στις Αλβανικές Αρχές το ΥΠΕΞ στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι έχουν την υποχρέωση να δώσουν την δυνατότητα να παρίσταται ως εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:
«Η σημερινή απόφαση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Αλβανίας για έκπτωση του Φρέντι Μπελέρη χωρίς καν να έχει πριν ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας συνιστά καινοφανη πρακτική και την προαναγγελθείσα κατάληξη μίας διαδικασίας με πολλά ερωτηματικά σε σχέση με θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου.
Η Ελλάδα είχε εγκαίρως εκφράσει την έντονη ανησυχία της για τη στέρηση του τεκμηρίου αθωότητας, την ακεραιότητα της αποδεικτικής διαδικασίας, την απαγόρευση ορκωμοσίας και τη δυσανάλογη ποινή που επιβλήθηκε, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι ο Δήμος Χειμάρρας διοικείται για ενα έτος απο μη νομιμοποιημένα πρόσωπα.
Το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει εκ νέου την υποχρέωση των αλβανικών αρχών να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να δοθεί άμεσα η δυνατότητα στον κ. Μπελέρη, εκλεγμένο πλέον μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να παρίσταται στις εργασίες του, αρχής γενομένης από την Ολομέλειά του στις 16 Ιουλίου στο Στρασβούργο».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Κεραυνοί» Μπελέρη μετά την καθαίρεσή του: «Oφείλουμε στους Χειμαρριώτες να συνεχίσουμε τον αγώνα»
Το χρονικό της καθαίρεσης του Φρέντη Μπελέρη – Η αντίδραση της Αθήνας
Αλβανία: Καθαίρεσαν από δήμαρχο Χειμάρρας τον Φρέντη Μπελέρη
SPONSORED
Παρολίγον σοβαρό ατύχημα στην Κροατία: Αεροσκάφος με 130 επιβάτες γλίστρησε στον διάδρομο
21:50
Νέα προειδοποίηση Τραμπ σε Ιράν: Θα περάσουν πολύ δύσκολα αν δεν υπογράψουν συμφωνία
21:40
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το πρωί της Κυριακής στην Κατεχάκη λόγω έργων
21:29
Μηταράκης σε Συνέδριο ΝΔ: Ηγέτης με κρίση ο Μητσοτάκης - Σύνθημα μας τρίτη θητεία αυτοδυναμία
21:28