ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πρόκληση Μίτσκοσκι: Μιλά για «Μακεδονία» από την Ουάσιγκτον - Παρών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Νέα πρόκληση Μίτσκοσκι: Μιλά για «Μακεδονία» από την Ουάσιγκτον - Παρών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Η ομιλία του Χριστιάν Μιτσόσκι μετά την νίκη του VMRO-DPMNE στις εθνικές εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας

AP Photo/Boris Grdanoski

Προκλητικός εμφανίζεται για μία ακόμη φορά ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, ο οποίος θα δώσει το παρών στη σύνοδο του ΝΑΤΟ το τριήμερο (9-11/7) στην Ουάσιγκτον επιμένοντας με δηλώσεις του στη χρήση του όρου Μακεδονία. 

Ο Μίτσκοσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του από την Ουάσιγκτον, όπου βρίσκεται ήδη από χθες Κυριακή (7/7) αναφέρει:

«Αυτό που θέλω επίσης να σημειώσω είναι ο μεγάλος αριθμός διμερών συναντήσεων που θα έχω τις επόμενες ημέρες με ηγέτες κρατών που είναι μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ. Ακόμη θα έχω συναντήσεις με επιχειρηματικούς κύκλους εδώ στις ΗΠΑ, όπου θα παρουσιάσω τις δυνατότητες που προσφέρει η Μακεδονία για επενδύσεις», δηλώνει ο Μίτσκοσκι.

«Θα αναγγείλω ακόμη μία νέα ξένη επένδυση από μια εταιρεία που είναι μεταξύ των 500 μεγαλύτερων εδώ στις ΗΠΑ, νέες επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και νέες θέσεις εργασίας για τους πολίτες της Μακεδονίας.

«Αυτή είναι η βασική προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης στη Μακεδονία. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω ότι θα αξιοποιήσω τις επόμενες μέρες στη Νέα Υόρκη για να συναντηθώ με τη μακεδονική διασπορά, τους Μακεδόνες ομογενείς», σημειώνει ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι στο μήνυμά του αυτό.

Η στάση της Βόρειας Μακεδονίας έχει θορυβήσει την Αθήνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να θέτει επί τάπητος στους συμμάχους τη στάση τη νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας και να απαιτήσει απόλυτο σεβασμό της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας συνοδεύεται στην επίσκεψή του αυτή από τους υπουργούς Εξωτερικών, ‘Αμυνας και Εσωτερικών της χώρας του.