ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση σπατάλησε την ευκαιρία για αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση σπατάλησε την ευκαιρία για αλλαγή του παραγωγικού προτύπου της χώρας

Το σήμα του ΠΑΣΟΚ έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Χαριλάου Τρικούπη

INTIME NEWS / ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Για έναν ακόμη μήνα, τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο διευρύνθηκε, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 13,6%», αναφέρει ανακοίνωση Τομέα Οικονομικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για το έλλειμμα τονίζοντας ότι «η περίοδος χάριτος και δημοσιονομικής ευελιξίας τελειώνει και θα έρθει ο λογαριασμός από την αλόγιστη και χωρίς στόχευση δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών».

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Για έναν ακόμη μήνα, τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο διευρύνθηκε, παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 13,6%.

Επιπλέον, όπως προκύπτει από τα στοιχεία για το 5μηνο του 2024 (Ιανουάριος - Μάιος), το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο κατέγραψε συνολική άνοδο 15% και είναι υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι κατά 1,9 δισ. ευρώ, φτάνοντας τα 14,4 δισεκατομμύρια ευρώ. Το πιο ανησυχητικό, δε, είναι ότι η διεύρυνση του ελλείμματος προέρχεται τόσο από την αύξηση των εισαγωγών όσο και από τη μείωση των εξαγωγών.

Οι διαρθρωτικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας παραμένουν αμετάβλητες όσο και αν η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το δήθεν αναπτυξιακό θαύμα. Η περίοδος χάριτος και δημοσιονομικής ευελιξίας τελειώνει και θα έρθει ο λογαριασμός από την αλόγιστη και χωρίς στόχευση δημοσιονομική πολιτική των τελευταίων ετών.

Η μεγαλύτερη όμως ευθύνη που βαραίνει την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό, είναι ότι σπατάλησαν μια ιστορική ευκαιρία για τη χώρα καθώς απέτυχαν παταγωδώς να αξιοποιήσουν τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη διασφάλιση σταθερά υψηλών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης μέσα από ένα σύγχρονο παραγωγικό πρότυπο.

Το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει το δικό του σχέδιο Made in Greece, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας που διασφαλίζει ένα σύγχρονο βιώσιμο παραγωγικό υπόδειγμα με πολλές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Αυτή η Ελλάδα αξίζει στον ελληνικό λαό, και όχι μια χώρα που θα κυριαρχεί η εξαήμερη και κακοπληρωμένη απασχόληση, χωρίς προοπτική για τις νέες γενιές.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ