ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Τσίπρα στο Κομμένο Άρτας στη μνήμη των θυμάτων των Ναζί

Επίσκεψη Τσίπρα στο Κομμένο Άρτας στη μνήμη των θυμάτων των Ναζί
Φωτογραφία αρχείου της Τετάρτη 16 Ιουνίου 2008, όπου ο τότε πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας παρέστη στην εκδήλωση για την 63 επέτειο από τον θάνατο του Άρη Βελουχιώτη στη Μεσούντα Άρτας EUROKINISSI

Τη μαρτυρική κοινότητα Κομμένου Άρτας θα επισκεφθεί αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις 11:00 π.μ., όπου θα παραστεί στις επίσημες εκδηλώσεις στη μνήμη των 317 θυμάτων της σφαγής του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στις 16 Αυγούστου 1943 και θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η σφαγή του Κομμένου είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με εκείνες του Διστόμου και των Καλαβρύτων, με 317 θύματα, ανάμεσα στα οποία 97 βρέφη και παιδιά, καθώς και 119 γυναίκες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας με αφορμή τις εκδηλώσεις για την μνήμη των θυμάτων της σαφής στο Κομμένο και την επίσκεψη του πρωθυπουργού, έβγαλε την παρακάτω ανακοίνωση:

Η 16η Αυγούστου 1943 αποτελεί την ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος του Κομμένου από τα ναζιστικά στρατεύματα τη Βέρμαχτ. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες σφαγές του άμαχου πληθυσμού κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η νοηματοδότηση της ημέρας μνήμης των 317 θυμάτων του Κομμένου, είναι για την Αριστερά και για τους δημοκρατικούς πολίτες πιο επίκαιρη από ποτέ. Ο φασισμός σε όλες τις εκφάνσεις του, έχει κάνει σαφή τα καταστροφικά αποτελέσματά του και η ανθρωπότητα καλείται για μια ακόμη φορά να διδαχτεί από την ιστορία.

Την Τρίτη 16 Αυγούστου 2016, θα τιμήσει με την παρουσία του τις εκδηλώσεις μνήμης του Ολοκαυτώματος του Κομμένου ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός παρίσταται στο Μαρτυρικό Κομμένο. Η παρουσία του εγείρει πλήθος συμβολισμών, ειδικά σε μία ταραγμένη περίοδο για την Ευρώπη, όπου η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνας σταθερότητας και πραγματικής δημοκρατίας για την ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Αη Κομμένο» (martiriko-kommeno.gr) μετά το Κομμένο, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Αθαμάνιο Άρτας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ