ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγχαρητήρια προς τον Λ. Πετρούνια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία

Συγχαρητήρια προς τον Λ. Πετρούνια από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία
EUROKINISSI/ASSOCIATED PRESS

Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια απέστειλαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Με τηλεγράφημά του προς το Λευτέρη Πετρούνια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρει:

«Η κορύφωση της ήδη λαμπρής αθλητικής σας πορείας με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες σας αναδεικνύει σε πραγματικό υπόδειγμα Αθλητή αλλά και Ανθρώπου. Η Πατρίδα μας, και ιδίως η γενιά σας, είναι υπερήφανη για σας. Η Παναγία να 'ναι πάντα δίπλα σας και να σας δυναμώνει σ’ όλους τους μελλοντικούς αγώνες σας».

«Συγχαρητήρια στον Χρυσό Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια! Μας πρόσφερε μια αξέχαστη επιτυχία για τον ελληνικό αθλητισμό», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει σε μήνυμά του στο Twitter: «Φοβερός συνδυασμός δύναμης, ευλυγισίας και ψυχραιμίας!! Μπράβο Λευτέρη!!»

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έγραψε: «Συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια!!! Μπράβο!!! Η Ελλάδα δεύτερο χρυσό, ξεκινάμε πάλι...»

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εκφράζουμε θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο ελληνικός λαός άκουσε για ακόμη μια φορά σε αυτή τη διοργάνωση τον Εθνικό μας Ύμνο νοιώθοντας υπερηφάνεια και συγκίνηση», αναφέρει η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ στο συγχαρητήριο μήνυμά της στον Λευτέρη Πετρούνια.

«Ο Λευτέρης απέδειξε πως με πείσμα, σκληρή δουλειά και επιμονή μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να στεφθεί νικητής», αναφέρει η κ. Μανταλένα Παπαδοπούλου.

«Tο είπε & το έκανε o βασιλιάς των κρίκων. Μεγάλη επιτυχία, εξαιρετική εμφάνιση από έναν μεγάλο αθλητή. Συγχαρητήρια! "ΝΑΙ Λευτέρη ΝΑΙ Ελλάδα"», έγραψε στο twitter η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους κρίκους. Ανήμερα της Παναγίας οι απανταχού Έλληνες γιόρτασαν μία ακόμη τεράστια επιτυχία του ελληνικού αθλητισμού. Μπράβο Λευτέρη, για άλλη μία φορά ο Εθνικός μας Ύμνος θα ακουστεί από την Βραζιλία χάρη σε σένα!», αναφέρει στο δικό του μήνυμα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας χάρισε στην Ελλάδα μια διάκριση που καταγράφεται ως χρυσή σελίδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τομέα Νέας Γενιάς και Αθλητισμού του Ποταμιού. Αναφερόμενος στον Ολυμπιονίκη το Ποτάμι αναφέρει ότι:

Συνέχισε τη μεγάλη παράδοση της ελληνικής ενόργανης γυμναστικής. Μετά τον Ιωάννη Μελισσανίδη και τον Δημοσθένη Ταμπάκο, η ελληνική γυμναστική κατέκτησε το 3ο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά, ότι παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, ο συνδυασμός της άριστης οργάνωσης μιας ομοσπονδίας και η αξιοποίηση κάθε διαθέσιμης δυνατότητας ενίσχυσης των αθλητών μας σε συνδυασμό με τη σκληρή προσπάθεια και την αφοσίωση των αθλητών αποδίδουν καρπούς και δίνουν στη χώρα περηφάνια και συγκίνηση.

Λευτέρη συγχαρητήρια! Σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, εσένα και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία σου, ιδιαίτερα δε τους προπονητές σου.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον Λευτέρη Πετρούνια για το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες», αναφέρει στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Mε σκληρή προπόνηση, σχέδιο και όραμα κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος. To αποτέλεσμα αυτό και το δεύτερο χρυσό μετάλλιο αποδεικνύουν ότι στη χώρα μας υπάρχουν σπουδαίοι αθλητές με τεράστιες δυνατότητες που τα καταφέρνουν παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες μέσα στις οποίες προετοιμάζονται είναι αντίξοες, καθόλου ισοδύναμες των συναθλητών τους από τις προηγμένες αθλητικά χώρες. Για αυτό... ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ