Μοριοδότηση για προσλήψεις με κριτήριο την εντοπιότητα φέρνει το υπουργείο Εσωτερικών
Προσλήψεις με κριτήριο πριμοδότησης της εντοπιότητας κυρίως ορεινών και νησιωτικών περιοχών, «φέρνει» το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, Θοδωρής Λιβάνιος, κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, με το νέο νομοσχέδιο εφόσον “ανοίξει” μια θέση - επί παραδείγματι - στις Πρέσπες και υπάρχει πτυχιούχος ενδιαφερόμενος γι αυτή, ο οποίος κατάγεται από κει, θα υπάρξει πρόβλεψη για μοριοδότηση εντοπιότητας ώστε να την “πάρει” αυτός.

Ο υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος στη Βουλή
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME NEWSΈτσι, όπως είπε ο κ. Λιβάνιος, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να παραμείνει κάποιος στον τόπο του, ενώ στις νησιωτικές περιοχές, λύνεται και το πρόβλημα της στέγασης, που λόγω της τουριστικής ζήτησης, σε πολλές περιπτώσεις τα ενοίκια είναι υψηλότερα του μισθού ενός νεοπροσλαμβανόμενου. Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών, εξήγησε πως δεν θα τεθεί πληθυσμιακό κριτήριο για την εντοπιότητα, αφού, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν υπάρχει λόγος στην Λέσβο, για παράδειγμα, να μην προσληφθεί κάποιος που κατοικεί στο νησί και θα πρέπει να έρθει ένας άλλος από την Αθήνα.
Τέλος, σε σχέση με την διαλειτουργικότητα των ηλεκτρονικών μητρώων, τόνισε ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αφού οι υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής θα διασταυρώνουν τα στοιχεία των υποψηφίων άμεσα και αντικειμενικά και θα αποφεύγονται έτσι ενστάσεις ως προς το τελικό αποτέλεσμα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μόνιμοι διορισμοί 10.000 νέων εκπαιδευτικών - Ποιοι οι ωφελούμενοι
Κένυα: Η Ουάσινγκτον υπέγραψε συμφωνία για την παροχή βοήθειας στον τομέα της υγείας
12:19
Κακοκαιρία Byron: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης - Μέχρι μεσημέρι του Σαββάτου τα έντονα φαινόμενα
12:18
Liveblog - Κακοκαιρία Byron: Πλημμύρησαν σπίτια επιχειρήσεις και δρόμοι – Που κινούνται τα φαινόμενα (pics - vids)
12:12
Ρωσία: Ουκρανική επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά στο λιμάνι του Τεμριούκ (vids)
12:11