ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμανατίδης: Δεν γίνεται να μιλάμε για εκλογές αυτή την περίοδο

Αμανατίδης: Δεν γίνεται να μιλάμε για εκλογές αυτή την περίοδο
EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Την άποψη ότι δεν πρέπει καν να γίνεται λόγος για εκλογές τη δεδομένη περίοδο, καθώς «ξεδιπλώνεται το σχέδιο για το οποίο ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο», εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, "Πρακτορείο 104,9FM".

Όπως είπε, πρόκειται για «ένα σχέδιο το οποίο εφαρμοζόμενο θα έχει τα αποτελέσματα τα οποία ελπίζουμε και προσδοκούμε, και είναι η πολιτική μας βούληση. Δηλαδή, η έξοδος από την κρίση και η επούλωση όλων των πληγών, που έχουν υποστεί οι κοινωνικές ομάδες».

Ο κ. Αμανατίδης τόνισε, ότι μπορούν να γίνουν πολλά και στην πάταξη της φοροδιαφυγής και στις θεσμικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση και σημείωσε:

«Εμείς μιλάμε για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Θέλουμε και πρέπει να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, γιατί πέραν όλων των άλλων, των δικαιωμάτων των εργαζομένων, χτυπάει και τη "μαύρη" εργασία, βοηθάει και το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα.

Το ξεδίπλωμα, λοιπόν, όλης αυτής της πολιτικής, που θα φέρει αποτελέσματα, είναι απαγορευτικό για να υπάρχει κλίμα εκλογών. Νομίζω ότι δεν βοηθάει κανέναν, και πρώτα από όλα δεν βοηθάει την ίδια τη χώρα. Θα έπρεπε η Νέα Δημοκρατία και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμβάλλουν θετικά με τις προτάσεις τους. Διαφορετικές; Διαφορετικές, αλλά με προτάσεις για το που πάει η χώρα».

Σε ότι αφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων στα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, ο κ. Αμανατίδης είπε ότι θα έχει αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την ανάπτυξη και το που πάει η χώρα και τόνισε:

«Νομίζω ότι έχουμε να πούμε πολλά πράγματα προς τον ελληνικό λαό και νομίζω ότι το βήμα της ΔΕΘ θα είναι μια θετική προώθηση για την ελάφρυνση και των ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ