Μπελέρης: Κίνηση αποκλιμάκωσης από την αλβανική πλευρά η άδεια που μου δόθηκε
Ανανεώθηκε:
O Φρέντης Μπελέρης κατά τη συνάντησή του με τη Ρομπέρτα Μέτσολα
Φρέντης Μπελέρης / Facebook«Η υποδοχή μου στο Ελ. Βενιζέλος όταν έφτασα από την Αλβανία ήταν συγκινητική», τόνισε ο Φρέντης Μπελέρης σε συνέντευξη του.
«Ασφαλώς με υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός αυτό με κάνει περήφανο και με γεμίζει με ευθύνη για να ανταποκριθώ στο έργο μου» επεσήμανε στην ΕΡΤ.
«Στις Βρυξέλλες όλοι είχαν μια καλή κουβέντα να πουν και διευκολύναν όλη την παρουσία μου εκεί», ανέφερε σε άλλο σημείο και συνέχισε:
«Υπάρχει αίτημα να αποφυλακιστώ με τα 2/3 της ποινής όπως ο κάθε κρατούμενος στην Αλβανία, έχω εκτίσει τα 2/3, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το αλβανικό δικαστήριο να αποφασίσει να βγω, αλλιώς στα μέσα Οκτωβρίου οπότε και λήγει η ποινή. Θεωρώ ότι η άδεια που μου δόθηκε είναι μία κίνηση αποκλιμάκωσης, αλλά δεν ξέρω τη συνέχεια, είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης.
«Οι προτεραιότητες μου είναι να μάθω τις αρμοδιότητες ενός ευρωβουλευτή, θα ασχολήθώ με το να φωτίσω τα προβλήματα που έχουν τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας, αλλά θέλω να ασχοληθώ με όλα τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας, επεσήμανε.
Ποτέ δεν ήταν στόχος μου να πολιτευτώ στην Ελλάδα, είπε ακόμα μεταξύ άλλων ο κ. Μπελέρης. «Δυστυχώς αυτές οι πραξικοπηματικές ενέργειες μας ανάγκασαν να έχουμε μία απάντηση. Η απάντηση νομίζω ήταν η πιο κατάλληλη. Ένα θέμα που ήθελαν να το κάνουν διμερές οι αλβανικές αρχές με την κίνησή του ο πρωθυπουργός το έκανε ευρωπαϊκό κι έτσι κανείς πια δεν μπορεί να κρυφτεί. Ευρώπη χωρίς να γίνεται σεβαστό το κράτος Δικαίου, το δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι, το τεκμήριο της αθωότητας δεν μπορεί να υπάρξει».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Mπελέρης: Θα το πάω μέχρι τέλους, έχει γίνει μεγάλη αδικία εις βάρος μου
Μπελέρης: «Ευχαριστώ από καρδιάς την Ρομπέρτα Μέτσολα για τη στήριξή της»
Κλειστά σχολεία και σχολές σήμερα λόγω του Byron – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα
07:52
AKTOR: Αναθεώρηση 5ετούς πλάνου λόγω LNG και ομολογιακού των 140 εκατ. ευρώ – Τι θα χρηματοδοτήσει
07:50
ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Μια βροχή δεν θα μας σώσει
07:41
Οι εκτοξευτές πυραύλων PULS και το στρατηγικό άλμα των ελληνικών δυνατοτήτων
07:32