ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Λοβέρδος στηρίζει Μπακογιάννη στη κόντρα με Κοτζιά για μετακίνηση διπλωμάτη

Ο Λοβέρδος στηρίζει Μπακογιάννη στη κόντρα με Κοτζιά για μετακίνηση διπλωμάτη
Ο Ανδρέας Λοβέρδος σε ομιλία του στη Βουλή EUROKINISSI

Σύμμαχο στην κόντρα της με το Νίκο Κοτζιά για τη μετακίνηση διακεκριμένης διπλωμάτη, βρήκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με ερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών του καταλογίζει μεροληψία και εκδικητισμό.

Εκφράζει δε, φόβους ότι οι επιλογές του Νίκου Κοτζιά ενδέχεται να οδηγήσουν σε παραίτηση, πρόσωπα της υπηρεσιακής ιεραρχίας του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά διευκρινίσεις για την υπόθεση αυτή, καλώντας τον υπουργό Εξωτερικών να απαντήσει αν ισχύουν τα προλεχθέντα και σε ποιό βαθμό.

Υπενθυμίζουμε πως κατά την έναρξη των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Κοτζιάς είχαν άγριο τσακωμό. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, αιτία αποτέλεσε η μετακίνηση ενός έμπειρου διπλωματικού στελέχους. Πηγές από τη πλευρά της κ. Μπακογιάννη, έκαναν λόγο για μια διπλωμάτη, η οποία είχε υπηρετήσει σε Βαλκανική χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών και η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται σε κρίσιμο πόστο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Κοτζιάς σκοπεύει να μετακινήσει την διπλωμάτη σε χώρα της Αφρικής, γεγονός που εξόργισε την πρώην ΥΠΕΞ και πλησίασε τον κ. Κοτζιά για το συζητήσουν. Από τη πλευρά του, ο νυν ΥΠΕΞ ενοχλήθηκε για την παρέμβαση με αποτέλεσμα να καυγαδίσουν έντονα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ