Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για τις πυρκαγιές στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας
Στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSIΣε σύσκεψη με αντικείμενο την κατάσταση από το μέτωπο των πυρκαγιών, και με τη συμμετοχή κυβερνητικού κλιμακίου στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, θα προεδρεύσει στις 18:00 το απόγευμα της Τρίτης (13/8) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του συντονισμού της προσπάθειας αντιμετώπισής της.
Νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών το πρόβλημα κατέστη ανυπέρβλητο «πάρα την ταχύτατη επιχειρησιακή απόκριση».
«Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης γίνονταν σε περιοχές δύσβατες με διάσπαρτα σπίτια και ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι» εξήγησε.
«Μιλάμε για ένα επικίνδυνο σκηνικό που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κικίλιας για πυρκαγιές: Οι ακραίες συνθήκες κατέστησαν το πρόβλημα ανυπέρβλητο
Η Γαλλία θα συμμετάσχει στην Eurovision παρά τις εκκλήσεις για μποϊκοτάζ του Ισραήλ
13:39
Απεργούν σήμερα οι ηθοποιοί για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας – Κλειστά όλα τα θέατρα της χώρας
13:30
Γερμανία: Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στην στρατιωτική θητεία - Τι προβλέπει η νέα νομοθεσία
13:23
Οδηγίες της ΓΣΕΕ για την ασφάλεια των εργαζομένων σε ακραία καιρικά φαινόμενα
13:15