Ζοζέπ Μπορέλ: «Η σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο και το Κυπριακό συζητήθηκαν με τον Χακάν Φιντάν»
Ανανεώθηκε:
Ο Ζοζέπ Μπορέλ κάνει δηλώσεις προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
AP Photo/Virginia MayoΗ σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό απασχόλησαν τη συζήτηση των υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Τούρκο ομόλογό τους Χακάν Φιντάν, στο άτυπο συμβούλιο των αρμόδιων υπουργών που έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες.
Προσερχόμενος στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ ρωτήθηκε για το εάν συζήτησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ωστόσο όπως είπε, συζήτησαν «ό,τι έχει σημασία για τις διμερείς μας σχέσεις και το γεωπολιτικό περιβάλλον», αλλά δεν αναφέρθηκαν στα εσωτερικά ζητήματα της Τουρκίας.
«Συζητήσαμε κυρίως για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που επηρεάζουν και τους δύο μας και ειδικότερα τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και το πιο σημαντικό θέμα που επηρεάζει τη σχέση μας, που είναι το Κυπριακό» τόνισε ο Ζοζέπ Μπορέλ.
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (5 Δεκεμβρίου)
06:30
Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
06:00
Συντάξεις κύριες και επικουρικές Ιανουαρίου: Πότε θα καταβληθούν
05:00
Στα 18,5 λεπτά ανά kWh η μέση τιμή σε πράσινα τιμολόγια τον Δεκέμβριο - Δείτε τις τιμές των παρόχων
04:00