ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κοτζιάς μιλά σε διπλωμάτες της ΠΓΔΜ

Ο Κοτζιάς μιλά σε διπλωμάτες της ΠΓΔΜ
Στιγμιότυπο από την κοινή συνέντευξη τύπου Κοτζιά - Πόποσκι στο Ελληνικό ΥΠΕΞ, μετά τη συνάντησή τους. (17-12-2015) Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Σκοπιανό και ευρωπαϊκή προοπτική της ΠΓΔΜ θα βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 25 ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, ο κ. Κοτζιάς θα μιλήσει στο διπλωματικό σώμα της γείτονος. Οι δε διπλωμάτες θα έχουν τη δυνατότητα να του απευθύνουν και ερωτήσεις.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη FYROM θα πραγματοποιήσει και διμερή συνάντηση με τον ομόλογό του Νικόλα Πόποσκι.

Στο μεταξύ πριν από λίγες μέρες ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου επιβεβαίωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα , που θα πραγματοποιηθεί τέλη Αυγούστου στην Κρήτη. Το θέμα, της επίσκεψης του κ. Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, είχε αποκαλύψει το CNN Greece από τις 11 Ιουλίου.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η αξιολόγηση της υπάρχουσας κατάστασης (state of play) στις σχέσεις των δύο χωρών.

Διαβάστε επίσης:

Τέλη Αυγούστου η συνάντηση Κοτζιά – Τσαβούσογλου στην Κρήτη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ