ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι στόχοι του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση των Σοσιαλιστών στο Παρίσι

Οι στόχοι του Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση των Σοσιαλιστών στο Παρίσι

Πυρετώδεις προετοιμασίες από την ελληνική κυβέρνηση ενόψει της μεθαυριανής συνάντησης των αρχηγών κομμάτων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στο Παρίσι στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας θα συμμετάσχει ως παρατηρητής.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές είναι η προσπάθεια να διαμορφωθεί κοινή στάση των προοδευτικών Ευρωπαίων ηγετών στην σύνοδο της Μπρατισλάβα. Όπως είναι γνωστό στην Μπρατισλάβα, συγκαλείται στις 16/9 άτυπη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, με αντικείμενο το Brexit και τα δεδομένα που διαμορφώνονται στην Ευρώπη μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Βρετανία.

Από την κυβέρνηση επισημαίνουν επίσης πως στην συνάντηση του Παρισιού, η ελληνική πλευρά θα εισηγηθεί να υιοθετηθούν από τους προοδευτικούς Ευρωπαίους ηγέτες, ενιαίες θέσεις, σε κατεύθυνση ενίσχυσης της κοινωνικής και αναπτυξιακής ευρωπαϊκής ατζέντας, και οι οποίες περιλαμβάνονται ήδη σε διακηρύξεις του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος , αλλά και του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Ο Αλέξης Τσίπρας θα θέσει επίσης το θέμα υιοθέτησης κοινής πολιτικής ασύλου, για όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ