ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαλώνουν οι νυν και πρώην στη Βουλή για την «καβάτζα»

Μαλώνουν οι νυν και πρώην στη Βουλή για την «καβάτζα»
Στιγμιότυπο από την τελετή παράδοσης-παραλαβής, ανάμεσα στην απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και το διάδοχό της Νίκο Βούτση, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Βεντέτα με το Νίκο Βούτση έχει ανοίξει η Ζωή Κωνσταντοπούλου που επιχειρεί με αλλεπάλληλα tweets να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να αποποιηθεί των ευθυνών της σχετικά με την αξιοποίηση των αποθεματικών της Βουλής.

Το θέμα τέθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Βουλής, στο οποίο μετέχουν και πρώην Πρόεδροι του Κοινοβουλίου, με συνεργάτες του Νίκου Βούτση να θυμίζουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε πεισματικά να συμβάλλει στην προσπάθεια που καταβλήθηκε από πολλούς Οργανισμούς και ΟΤΑ.

Η τέως Πρόεδρος με ένα πρώτο tweet αναφέρει ότι «σήμερα στο ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής, ο κ. Βούτσης είπε ότι τα αποθεματικά των ταμείων χρησίμευσαν για αποπληρωμή χρέους κ ως καβάτζα», κάτι που διαψεύδεται κατηγορηματικά.

Οι συνεργάτες του Νίκου Βούτση αναφέρουν ότι ο πρόεδρος τόνισε δύο φορές, μιλώντας στο ΔΣ του Ιδρύματος, ότι απέναντι στον πόλεμο που δεχόταν η κυβέρνηση, τα αποθεματικά χρησιμοποιήθηκαν ως «καβάτζα», ενόψει της διαπραγμάτευσης και βεβαίως δεν σπαταλήθηκαν για αποπληρωμή χρέους.

Στη Βουλή απαξιούν να απαντήσουν και να σχολιάσουν τα καθημερινά tweets της Ζωής Κωνσταντοπούλου που έχουν ως μόνο σκοπό τη δημιουργία εσφαλμένων εντυπώσεων και πετούν καρφιά προς το μέρος της.

Σχολιάζουν δε, με νόημα ότι οι αιτιάσεις της πρώην προέδρου για οποιοδήποτε θέμα, θα μπορούσαν να είχαν κατατεθεί και να έχουν απαντηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της, εάν είχε συγκαλέσει –έστω και μια φορά- το ΔΣ του Ιδρύματος της Βουλής, στο οποίο συμμετέχουν πρώην πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι της Βουλής.

Τα tweet της Ζωής

ΔΗΜΟΦΙΛΗ