ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρετός» συσκέψεων στη ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

«Πυρετός» συσκέψεων στη ΝΔ ενόψει ΔΕΘ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συνεχείς είναι πλέον οι συσκέψεις στα νέα γραφεία της ΝΔ στο Μοσχάτο καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να είναι πλήρως προετοιμασμένος για την ομιλία του στη ΔΕΘ στις 17 Σεπτεμβρίου.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ έχει ζητήσει από τους αρμόδιους τομεάρχες σημειώματα με την κατάσταση που επικρατεί όχι μόνο στα θέματα της οικονομίας αλλά και σε άλλα ζητήματα τα οποία ο ίδιος σκοπεύει να αναδείξει και που απασχολούν τους πολίτες, όπως είναι η Παιδεία και η Ασφάλεια, και ήδη βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τον αρμόδιο Αντιπρόεδρο για την κατάρτιση του προγράμματος του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί την Παρασκευή στις 16 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη όπου και θα παραστεί σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής ενώ το Σάββατο θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Έκθεσης και το βράδυ θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς της χώρας. Παράλληλα αναμένεται να εγκαινιάσει και τα νέα γραφεία της Διοικούσας της ΝΔ που βρίσκονται στο κέντρο της Πόλης.

Στη ΝΔ εκτιμούν πως η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και κυρίως οι θέσεις που θα εκφράσει στην ομιλία του αλλά και στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει την Κυριακή το μεσημέρι στους δημοσιογράφους θα αποτελέσουν κομβικό σημείο για την παγίωση του κλίματος που υπάρχει στην κοινωνία υπέρ της ΝΔ.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη τονίζουν πως τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής και η σκληρή φοροεισπρακτική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα αρχίσουν άμεσα να γίνονται αισθητά στην κοινωνία μεγαλώνοντας την δυσφορία των πολιτών. «Η ΝΔ είναι πρώτη δύναμη αυτή τη στιγμή, μετά τη ΔΕΘ όμως η διαφορά αυτή θα εκτοξευθεί και θα ξεκινήσει η ουσιαστική κατάρρευση της κυβέρνησης» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του θέλει να φανεί στους πολίτες η ουσιαστική του διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος και θα βρεθεί στο ίδιο βήμα μια εβδομάδα νωρίτερα. «Ο Πρόεδρος της ΝΔ θα προτείνει μια συμφωνία ελπίδας και αλήθειας με τους πολίτες, χωρίς κανένα ‘θα’ και χωρίς ψεύτικες υποσχέσεις» τονίζουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση επισημαίνοντας πως στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να πείσει την ελληνική κοινωνία πως υπάρχει ένας διαφορετικός δρόμος και ένας άξονας πολιτικής που θα μπορέσει να βγάλει τη χώρα από την κρίση χωρίς να διαλύσει την ελληνική οικογένεια.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα αρχίσει τις επαφές του με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς της χώρας θα επιμείνει στην ανάγκη μείωσης των φόρων ενώ θα στείλει μηνύματα και στο εξωτερικό επαναλαμβάνοντας τη θέση του για μια συμφωνία με τους εταίρους που θα βασίζεται στη λογική της μείωσης του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων στο 2% και σε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4%.

Στη ΝΔ ολοκληρώθηκε και η δημόσια διαβούλευση για το πρόγραμμα του κόμματος, και έτσι οι βασικές του αρχές θα παρουσιαστούν στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Μητσοτάκης δεν θα σταθεί μόνο στα ζητήματα της οικονομίας αλλά θα παρουσιάσει το όραμά του για την ριζική αναμόρφωση της Παιδείας στη χώρα αλλά και για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές πως θα επικρατήσουν πολύ υψηλοί τόνοι στην αντιπαράθεσή του με την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό ενώ αναμένεται να επαναλάβει το αίτημα της ΝΔ για άμεση προσφυγή στις κάλπες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ