Τσιόδρας: Δεν νοείται το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων της Ευρώπης
Ο Δημήτρης Τσιόδρας
INTIME NEWS / ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΞεκάθαρο μήνυμα προς τη Γερμανία έστειλε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Τσιόδρας, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την Δευτέρα (17/9), τονίζοντας πως η «απάντηση στο μεταναστευτικό πρέπει να είναι ευρωπαϊκή. Και δεν μπορεί να είναι το κλείσιμο των εσωτερικών συνόρων».
«H Ευρώπη έχει σύνορα και η απόφαση ποιος εισέρχεται πρέπει να είναι δική μας και όχι των διακινητών» τόνισε.
Αναφερόμενος στο βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα, «επειδή βρίσκεται στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, σε μια ασταθή γεωπολιτικά περιοχή έχει σηκώσει μεγάλο βάρος από τις μεταναστευτικές ροές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, που έφθασαν στον Έβρο και στα ελληνικά νησιά και σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δεχθεί συχνά κριτική επειδή ακολούθησε μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική».
«Επί πολλά χρόνια επικρατούσε η λογική, ας διαχειριστούν το πρόβλημα οι χώρες πρώτης υποδοχής» είπε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.
Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση
Έκανε λόγο για «ενιαία ευρωπαϊκή απάντηση που χρειάζεται να δοθεί, σε τούτη την κρίσιμη συγκυρία» και σημείωσε πως «σήμερα, είναι σαφές και με ηχηρό τρόπο, ότι το μεταναστευτικό αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Και δεν αντιμετωπίζεται με μονομερείς ενέργειες κλεισίματος των xερσαίων συνόρων. Χρειάζεται μια ευρωπαϊκή απάντηση. Με πιο αυστηρή προστασία των εξωτερικών συνόρων. Με προστασία της ζώνης Σένγκεν, που αποτελεί ένα σημαντικό ευρωπαϊκό κεκτημένο. Με αλληλεγγύη μεταξύ μας και δίκαιη κατανομή των υποχρεώσεων. Με συνεργασία, αλλά και πίεση προς τρίτες χώρες, να δεχθούν επιστροφές».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«Βαθιά νυχτωμένοι»: Σκληρή τοποθέτηση του Β.Κικίλια για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό
H «ακροδεξιά» στροφή της Γερμανίας στο μεταναστευτικό και η αντίδραση της Ελλάδας
Γεραπετρίτης σε Γάλλο ΥΠΕΞ: Πρέπει να συντονίσουμε τις ενέργειές μας στο μεταναστευτικό
Παραλίγο τραγωδία στη Δραπετσώνα: Δέντρο έσπασε και έπεσε σε παιδική χάρα ενώ έπαιζαν παιδιά
17:29
Γαλλία: Κύματα διαδηλωτών στις πόλεις για Παιδεία και Οικονομία
17:19
Μήνυμα Λευκωσίας προς Λονδίνο για τερματισμό της βρετανικής «αποικιοκρατικής κληρονομιάς» στην Κύπρο
17:09
Τσίπρας: Προτείνει την ταινία το «Μεγάλο Σορτάρισμα» για τους πλειστηριασμούς
16:59