Μ. Συρεγγέλα: Τα μέτρα για τη φοροδιαφυγή αποδίδουν
H γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSIΣτην πρόσφατη έκθεση CASE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη φοροδιαφυγή, όπου σημειώνεται ότι οι απώλειες του Δημοσίου από ΦΠΑ στη χώρα μας μειώθηκαν, ήδη, κατά 50% με έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς μεταξύ των «27» αναφέρθηκε η Μαρία Συρεγγέλα, κατά την τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» του Blue Sky.
Η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής δυτικής Αθήνας, ανέφερε πως «τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, όπως η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το myDATA και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές συνέβαλλαν καθοριστικά στην αποφυγή της φοροδιαφυγής».
Επιπρόσθετα, η κυρία Συρεγγέλα αναφέρθηκε στην ερώτηση που υπογράφουν έντεκα βουλευτές της ΝΔ με αντικείμενο τα «κόκκινα» δάνεια λέγοντας ότι δεν είναι πρώτη φορά που γίνονται ερωτήσεις και πως «θα πρέπει να γίνονται ερωτήσεις, δεν είναι εσωκομματική διάσταση αυτό. Είναι συνταγματική υποχρέωση του βουλευτή» και πρόσθεσε πως «ο ρόλος της «νομοθετικής εξουσίας είναι να ελέγχει, μέσω ερωτήσεων, την εκτελεστική».
Τέλος, η γραμματέας της ΝΔ σχολίασε και την στάση της αντιπολίτευσης, ως προς το ζήτημα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη επισημαίνοντας πως έγινε προσπάθεια να επιτευχθεί μίνιμουμ συναίνεσης, τουλάχιστον από τα κόμματα της κεντροαριστεράς, ωστόσο όπως είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται με δύο απόψεις ενώ από το ΠΑΣΟΚ δεν ακούσαμε ακόμα κάτι».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Συλλυπητήρια της Μαρίας Συρεγγέλα για την απώλεια του Γιάννη Θεοδωράκη
Συρεγγέλα για Πολάκη: Διγλωσσία στον ΣΥΡΙΖΑ - Ειλικρινής συγγνώμη είναι μόνο η διαγραφή
Ρομπότ εξερευνούν σήραγγες λάβας για να εξασφαλίσουν μελλοντικά καταφύγια στη Σελήνη και τον Άρη
08:01
«Τίποτα δεν άλλαξε στη Μινεάπολη μετά τον θάνατο της Ρενέ Γκουντ», λένε τα αδέλφια της στο Κογκρέσο
08:00
«Έρχονται επιπλέον μέτρα» για τη χρήση των Social Media από ανήλικους: Άμεσα οι επίσημες ανακοινώσεις
07:51
Δέσμευση Αραβικών Εμιράτων για παροχή 500 εκατ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια στο Σουδάν
07:46