Στην Αθήνα η συνάντηση υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στελεχών του Ευρ. Σοσιαλιστικού Κόμματος
Στην Αθήνα πραγματοποιείται την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και στελεχών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.
Η εν λόγω συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποίησαν οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές υπουργοί στις 15 Ιουλίου στη Ρώμη και ενόψει του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Μπρατισλάβας.
Αντικείμενο της συνάντησης είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το BREXIT, οι πολιτικές για την αναβάθμιση της ΕΕ, η εμβάθυνση της ενοποίησης, η καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, η προστασία της εργασίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, η δίκαιη ανάπτυξη, η αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος, η ασφάλεια και η εξωτερική πολιτική της Ένωσης, καθώς και η ενεργός σύνδεση των πολιτών με τους θεσμούς της ΕΕ.
Στη συνάντηση των Σοσιαλιστών Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων θα παραβρεθούν στην Αθήνα, ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Αρλέμ Ντεζίρ, ο Γερμανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Μίχαελ Ροτ, ο Ιταλός Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, κ. Σάντρο Γκότσι, η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, κα Μαργκαρίτα Μάρκες, ο Γενικός Γραμματέας Ευρωπαϊκής Προεδρίας 2017 της Μάλτας, κ. Ιαν Μπόργκ και ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.
Εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης θα συμμετέχει επίσης ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς. Το Σουηδικό Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα θα εκπροσωπείται από τη βουλευτή, κα Μαρί Γκράνλουντ, ενώ από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος θα παραβρεθούν ο Αντιπρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, κ. Ενρίκε Γκερέρο Σαλόμ, ο Αναπληρωτής Γραμματέας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, κ. Ιόνετ Πολέτ και εκ μέρους της Γραμματείας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, η κα Έλλη Χρυσανθακοπούλου.
Η συνάντηση θα διεξαχθεί στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, στο Φαληρικό Δέλτα.
Λουκέτο στο «Αλκατράζ με αλιγάτορες», στη φυλακή για μετανάστες στη Φλόριντα
22:34
ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις: Νίκη Ogier στην υπερ-ειδική
22:26
Επιμένει ο Κατζ: Τα στρατεύματά μας παραμένουν σε ζώνες ασφαλείας στο Λίβανο, τη Συρία και τη Γάζα
22:23
Ιράν: Κανένα πλοίο δεν είναι ασφαλές στο Ορμούζ αν κινείται σε μη εγκεκριμένες διαδρομές
22:14