ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μάρδας: Αποκλίναμε από τους στόχους, αλλά αυτοί ισχύουν ακόμα

Δ. Μάρδας: Αποκλίναμε από τους στόχους, αλλά αυτοί ισχύουν ακόμα
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Στην παραδοχή ότι η κυβέρνηση απόκλινε από τους στόχους του προγράμματός της και για το λόγο αυτό οδηγηθήκαμε στις εκλογές προχώρησε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Υπήρχε ένα πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα σε ο,τι αφορά τη διαμόρφωση της πολιτικής δεν ήμασταν οι μόνοι παίχτες. Αναγκαστήκαμε να αποκλίνουμε από τους στόχους και εκεί οδηγηθήκαμε στις εκλογές».

Μιλώντας στον Σκαι, ο κ. Μάρδας διευκρίνισε, ωστόσο, ότι παρά τις όποιες αποκλίσεις, οι στόχοι του πρώτου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να υφίστανται. Επιπλέον υποστήριξε ότι η διαπραγμάτευση έπρεπε να γίνει και έγινε με έναν πρωτόγνωρο –όπως είπε- τρόπο, τονίζοντας ότι «αν κάποιος μετρήσει τις επιδόσεις αυτής της κυβέρνησης αυτά τα δύο χρόνια και τις επιδόσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψυχρά θα διαπιστώσετε ότι αυτές οι επιδόσεις ήταν καλύτερες».

Αναφερόμενος στην επιβολή των επιπλέον μέτρων και του ΕΝΦΙΑ, ο υφυπουργός Εξωτερικών επεσήμανε ότι αυτά τα μέτρα δεν θα είναι μόνιμα, ενώ όπως είπε «ζητούμενο πλέον είναι να αυξηθεί η πίτα της οικονομίας όπως θα γίνει από το 2017».

«Σαφώς ο κόσμος κουράστηκε, αλλά για να σηκωθεί ένα τρένο και να μπει σε άλλη σιδηροτροχιά, θέλει χρόνο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ