ΛΑΕ: Eπίθεση στην κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες
Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπολύει η Λαϊκή Ενότητα, τονίζοντας ότι «με τις τηλεοπτικές επιλογές της, πάει να δώσει τη χαριστική βολή στην πολιτική και βαρύτατο πλήγμα στη δημοκρατία και την κοινωνία».
Σε ανακοίνωση της, η ΛΑΕ σημειώνει ότι η πραγματικά πλουραλιστική και βαθιά ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας, μαζί με την ανάδειξη γνήσιων αξιών και την ενίσχυση των πολιτιστικών προσπαθειών της χώρας, είναι σήμερα όσο ποτέ αναγκαία να στηριχτούν από το ελληνικό τηλεοπτικό τοπίο ως αναντικατάστατες κατευθύνσεις, για μια διέξοδο του τόπου από την κρίση, η οποία δεν είναι μονόπλευρα οικονομικό ζήτημα.
«Δυστυχώς, η κυβέρνηση, εμμένοντας σε διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών που είναι βαθύτατα μη αντιπροσωπευτικές, μονομερείς αυθαίρετες, εμπορευματοποιημένες, διάτρητες και αναξιόπιστες, είναι βέβαιον ότι θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη τερατογέννεση στο τηλεοπτικό στερέωμα», υποστηρίζει και προσθέτει ότι «το τηλεοπτικό τοπίο, με μεμονωμένες εξαιρέσεις εκπομπών, προσώπων και προσπαθειών, έχει κάνει μέχρι σήμερα απίστευτη ζημιά στον τόπο και είναι συνυπεύθυνο για την τραγωδία που διανύουμε».
Η ΛΑΕ επισημαίνει τέλος ότι «η κυβέρνηση, αντί να επιχειρήσει μια μεγάλη δημοκρατική τομή στο χώρο της τηλεόρασης, με όσα μεθοδεύει, θα επιδεινώσει ακόμα περισσότερο τα τηλεοπτικά πράγματα της χώρας, επιφέροντας νέα βαρύτατα πλήγματα στην κοινωνία, στην ίδια την πολιτική και κυρίως στη δημοκρατία».
Διακοπές του Πάσχα: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Αναλυτικά οι αργίες για το 2026
01:00
Αντίστροφη μέτρηση για την αλλαγή της ώρας - Ποια Κυριακή γυρίζουμε τους δείκτες μπροστά
00:30
«Μαύρα σύννεφα» στη διπλωματία: ΗΠΑ και Ιράν... χάνονται στους όρους και μιλούν μέσω απειλών
23:58
Κακοκαιρία με βροχές και χιόνια στα ορεινά Πέμπτη και Παρασκευή - Πότε θα επηρεαστεί η Αττική
23:46