Γεραπετρίτης: Ανησυχούμε από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή - Τι είπε για τα ελληνοτουρκικά
Ανανεώθηκε:
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSIΑνησυχία για τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ενημέρωσε τους βουλευτές της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής σε κλειστή συνεδρίαση.
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την συνεδρίαση, ο κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι ήταν μια εξαιρετικά υψηλού επιπέδου συζήτηση σε πάρα πολλά θέματα ωστόσο, όπως είπε, «πέσαμε και επάνω στα ζητήματα της επικαιρότητας» και τόνισε χαρακτηριστικά τόνισε: «Είμαστε ανήσυχοι για τη Μέση Ανατολή και αναμένουμε την αντίδραση του Ισραήλ».
Ο κ. Γεραπετρίτης, σχετικώς με τα ελληνοτουρκικά, τόνισε στους βουλευτές ότι το πλαίσιο που αποδέχεται η Ελλάδα είναι το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας, συζήτηση μόνο για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ενώ - σύμφωνα με πληροφορίες – ενημέρωσε επίσης ότι αναμένεται η έναρξη του προκαταρκτικού διαλόγου με την Τουρκία προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κοινό πλαίσιο για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.
Ειδικότερα, ο υπουργός Εξωτερικών, είπε προς τους βουλευτές πως η «επόμενη φάση είναι να διερευνήσουμε εάν υπάρχει πλαίσιο που θα μας επιτρέψει να πάμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι η οριοθέτηση».
Επίθεση με μαχαίρι στην Ακρόπολη: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του 60χρονου
20:45
Φωτιά σε εγκαταλελειμμένο κτήριο κοντά στο Ολυμπιακό Χωριό - Επιχείρηση της Πυροσβεστικής
20:35
Αλλοπρόσαλος ο καιρός στην Ευρώπη: Πυρκαγιές σε Ισπανία και Γαλλία, χαλάζι στα Βαλκάνια
20:24
Καύσωνας: Υποχρεωτική η παύση υπαίθριων εργασιών και οι διανομές την Τετάρτη από 13:00 έως 17:00
20:14