ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Βούτσης: «Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας» η επιστολή Κομισιόν για τον Γεωργίου

Ν. Βούτσης: «Ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας» η επιστολή Κομισιόν για τον Γεωργίου
EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Προκαλεί μεγάλα ερωτήματα το ύφος και η απολυτότητα με την οποία επιχειρείται η ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό της χώρας», δηλώνει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ερωτηθείς για την επιστολή της Κομισιόν στον υπουργό Οικονομικών για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, προσθέτοντας ότι αυτή υπερβαίνει τη διατύπωση μιας άποψης.

Στη συνέντευξή του στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτηρίζει "αμφιλεγόμενο πρόσωπο" τον κ. Γεωργίου, λέγοντας ότι ταυτόχρονα με τη θέση του ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ήταν και υπάλληλος του ΔΝΤ για να συμπληρώσει τα συντάξιμά του χρόνια.

«Υπήρχε, δηλαδή, ένα προφανές ασυμβίβαστο και μου κάνει εντύπωση πως αυτό δεν ευαισθητοποίησε ούτε τότε ούτε τώρα κάποιους παράγοντες οι οποίοι συντάσσονται πίσω από το αφήγημα του κ. Γεωργίου για την υπόθεση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

Κατακρίνοντας την επιστολή, ο κ. Βούτσης σημείωσε πως «αποτελεί μία ανοικτή και εκτός ορίων, θα τη χαρακτήριζα, υποστήριξη ενός στελέχους που μπορεί να χρεωθεί στην πλευρά όσων εργάστηκαν αυτά τα χρόνια, χωρίς ίχνος ευαισθησίας, για το τι συνέπειες θα είχαν οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν. Δηλαδή, είναι μία υποστήριξη άμεση και υπερβολική καθ΄ όλα αυτής της επιλογής του τρόπου συμπεριφοράς ως προς τη χώρα».

Για τον επικείμενο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Βουλής ξεκαθαρίζει ότι θα δοθούν 4 άδειες και επικρίνει όσους μέμφονται την κυβέρνηση, καθώς όπως λέει δεν αναλογίζονται ότι επί 20 χρόνια υπήρξε ένα παράνομο πεδίο.

Ερωτηθείς για τυχόν πρόωρες εκλογές αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η απόφαση είναι δεδομένη και η εντολή του λαού είναι επίσης δεδομένη». Τέλος, μιλώντας για τις γερμανικές αποζημιώσεις υπογραμμίζει ότι «η γερμανική πλευρά πρέπει να τακτοποιήσει, κάποτε, τους λογαριασμούς της με το παρελθόν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ