ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Κουμουτσάκος: Είδα τον Γρέγο δίπλα στην ομάδα που βιαιοπράγησε

Γ. Κουμουτσάκος: Είδα τον Γρέγο δίπλα στην ομάδα που βιαιοπράγησε
EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Την παρουσία του βουλευτή Γρέγου της Χρύσης Αυγής στο επεισόδιο της βιαιοπραγίας εναντίον του έξω από τη Βουλή κατήγγειλε στη Βουλή ο Γ. Κουμουτσάκος λίγο αφότου πήρε το λόγο έχοντας τονίσει ότι του επιτέθηκαν φορείς του ρατσισμού.

Ο βουλευτής της ΝΔ αποκρίθηκε στην τοποθέτηση του Ηλία Παναγιώταρου της Χρυσής Αυγής ο οποίος και ζήτησε από τον κ. Κουμουτσάκο να μην αναφέρεται στη Χρυσή Αυγή ως υπαίτια του περιστατικού ενώ επανέλαβε τη θέση του ότι ο Ν. Φίλης είναι ηθικός αυτουργός των βιαιοπραγιών εναντίον του.

"Ακούστηκε από τον κ. Κουμουτσάκο ότι αυτοί που τον τραμπούκισαν ήταν Χρυσαυγίτες. Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει όπως όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα οποιαδήποτε πράξη βίας και σε βάρος του κ. Κουμουτσάκου αλλά και οποιουδήποτε, αλλά δεν μπορεί να λέει ο κ. Κουμουτσάκος ότι ήταν Χρυσαυγίτες. Να το πάρει πίσω", σημείωσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος όμως ανέφερε πως άκουσε τα όσα ειπώθηκαν από τη μεριά της "ακραίας ρατσιστικής και μισαλλόδοξης πολιτικής δύναμης της χώρας" και πρόσθεσε πως επειδή ήταν στο περιστατικό, "τόσο η φρασεολογία όσο οι πρακτικές, όσο και το γεγονός ότι δίπλα ομάδα που ξεκίνησε τις βιαιοπραγίες, ένα λεπτό πριν ήταν μαζί τους ο βουλευτής κ. Γρέγος, τον οποίο είδα".

"Θέλω να επαναλάβω, να υπογραμμίσω με τη τονίσω με την πιο σταθερή μου πεποίθηση ότι τα χέρια της βίας τα οπλίζουν προκλητικές δηλώσεις όπως αυτές που έγιναν εκ μέρους του υπουργού ο οποίος πρέπει να αποφασίσει πότε είναι επιστήμονας και πότε υπουργός. Είναι ηθικός αυτουργός αυτών των βιαιοπραγιών. Από εκεί και πέρα η Χρυσή Αυγή είναι εκείνη η οποία καλλιεργεί μονίμως και σταθερά αυτή την πρακτική και αυτό τον λόγο", τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ