ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απ. Κακλαμάνης: Το νομοσχέδιο για την Παιδεία θυμίζει Ανδρέα Παπανδρέου

Απ. Κακλαμάνης: Το νομοσχέδιο για την Παιδεία θυμίζει  Ανδρέα Παπανδρέου

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή, τάχθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

Παράλληλα, υποστηρίζει, ότι το νομοσχέδιο ουσιαστικά επαναφέρει σε ισχύ τις ρυθμίσεις της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, επί κυβέρνησης Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1982 - 1986, στη διάρκεια της οποίας ήταν υπουργός Παιδείας.

«Έχοντας υπόψη, τόσο τις θέσεις των ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων, όσο και τις θέσεις των εκπαιδευτικών, νομίζω, ότι κακώς συνεχίζεται μία αντιδικία που δεν εξυπηρετεί, αλλά βλάπτει το σκοπό της ποιοτικής εκπαίδευσης των μαθητών τους και της ομαλής λειτουργίας των σχολείων. Η πρώτη, προϋποθέτει έμπειρους, αφοσιωμένους στην αποστολή τους εκπαιδευτικούς και η δεύτερη εργασιακή ειρήνη. Ειδικά, οι διατάξεις του άρθρου 28, δίνουν απάντηση θετική στο θέμα αυτό», τονίζει σε δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης και προσθέτει:

«Οι ρυθμίσεις αυτές καταργήθηκαν από τις επόμενες κυβερνήσεις της Ν.Δ., γεγονός το οποίο πιστεύω ότι λειτούργησε σε βάρος και των δύο πλευρών και κυρίως, σε βάρος των μαθητών τους, για την εκπαίδευση των οποίων οι οικογένειές τους υφίστανται σήμερα, ιδιαιτέρως, οικονομικές θυσίες. Ορθώς, λοιπόν, επαναφέρονται». Στη δήλωσή του ο κ. Κακλαμάνης επισημαίνει ακόμη, ότι «θα έπρεπε να προβλεφθεί και η αποκατάσταση των απολυθέντων, αυθαιρέτως, εκπαιδευτικών, οι οποίοι πρέπει να κριθούν, από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, γιατί τόσο τα ιδιωτικά, όσο και τα δημόσια σχολεία, πρέπει να λειτουργούν με ενιαίους κανόνες, υπό τον έλεγχο των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ