Τ. Αλεξιάδης: Μεταφέραμε το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα
Στην παραδοχή ότι το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο και αναλογικό προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το φορολογικό βάρος έχει μεταφερθεί στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.
«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», υπογράμμισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο.
Όπως άφησε να εννοηθεί, μπορεί να υπάρξουν περαιτέρω αλλαγές στη φορολόγηση των ακινήτων από το επόμενο έτος, κατόπιν διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς. «Για το 2017 και τα επόμενα χρόνια είναι θέμα διαπραγμάτευσης τι φόρο θα έχουμε στην περιουσία», είπε.
Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε, γίνονται προσπάθειες να αλλάξει το φορολογικό σύστημα, ωστόσο, όπως είπε, δεν γίνονται όλα μαζί. «Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό. Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό», σημείωσε.
Ξεκαθάρισε, ακόμα ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.
Basketgate: Αρνήθηκαν τις κατηγορίες Λιόλιος και Μαυραγάνης - Αναμένεται η απόφαση για την τύχη τους
16:51
28η Οκτωβρίου: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν σε Αθήνα και Πειραιά λόγω μαθητικών παρελάσεων
16:48
«Χειροπέδες» σε 19χρονο για οπλοκατοχή στα Άνω Λιόσια - Κουβαλούσε πιστόλι, φυσίγγια και μαχαίρι
16:38
Basketgate: Ολοκληρώθηκε η απολογία του Μαυραγάνη - Παρέμεινε μόλις 40 λεπτά ενώπιον του ανακριτή
16:27