ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρ. Μητσοτάκης: Θέλω να γίνω πρόεδρος, αλλιώς απλός στρατιώτης

Κυρ. Μητσοτάκης:  Θέλω να γίνω πρόεδρος, αλλιώς απλός στρατιώτης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σαν απλός στρατιώτης θα συνεχίσει να υπηρετεί τη ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον δεν εκλεγεί πρόεδρος όπως τόνισε μιλώντας στον ρ/σ Βήμα FM.

«Επιθυμώ να την υπηρετήσω ως πρόεδρος, αλλά εάν οι πολίτες δεν το επιλέξουν, θα συνεχίσω να την υπηρετώ ως απλός στρατιώτης», είπε χαρακτηριστικά.


Επισήμανε παράλληλα ότι «όποιος προσπαθήσει την επόμενη μέρα να διασπάσει τη Ν.Δ., θα βρεθεί αντιμέτωπος με την οργή των νεοδημοκρατών, οι οποίοι θέλουν τη διασφάλιση της ενότητας».


Μιλώντας για την ισότητα των ευκαιριών στο κόμμα ανέφερε πως θα αγωνίζεται «ως κάποιος που μπήκε με πλεονεκτήματα στην πολιτική, αλλά που έχει το βιογραφικό και τις δυνατότητες να υποστηρίξει με μια αυτόνομη παρουσία πολιτική, να δίνουμε ίσες ευκαιρίες σε όλους ανεξαρτήτως».


Για τα μέτρα του μνημονίου είπε πως η ΝΔ τα ψήφισε «χωρίς να είμαστε υπεύθυνοι για τις επιμέρους προβλέψεις του, διότι δεν το διαπραγματευτήκαμε εμείς, αλλά χωρίς την ψήφο μας, η χώρα θα κατέρρεε».


Ενώ διασαφήνισε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτή τη φορά, ωστόσο όπως είπε «παρεμβάσεις λογικές στο ασφαλιστικό βεβαίως και πρέπει να στηρίξουμε, αλλά πρέπει να στηρίζουν τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».


Αναφορικά με την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα τόνισε ότι έχει περιπλοκότητα η οποία και απορρέει από το γεγονός πως μέχρι το 2019 η ΝΔ θα οδεύσει προς μια ιδιότυπη διαρχία.


Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, «ο κ. Τζιτζικώστας έχει την υποχρέωση να πει δημόσια, από πριν, ποιος θα είναι κατά την κρίση και άποψή του, εάν θα εκλεγεί πρόεδρος, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ