ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: H κυβέρνηση σχεδιάζει τη νέα διαπλοκή

ΝΔ: H κυβέρνηση σχεδιάζει τη νέα διαπλοκή

Το θέμα των τηλεοπτικών αδειών συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της συντονιστικής ομάδας κοινοβουλευτικού έργου της ΝΔ υπό τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη όπου και εκφράστηκε η εκτίμηση πως τέτοια θέματα που “ σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες απο την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν.”

Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η σαφής θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με τον νέο διαγωνισμό η Κυβέρνηση δεν καταπολεμά την διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής. Στελέχη της ΝΔ μιλώντας στο CNN.GR ξεκαθάριζαν πως η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό - αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και τρίτον, με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα.

Στη σημερινή σύσκεψη εξετάστηκε μεταξύ άλλων και η πορεία της χώρας και η εκτίμηση όλως ήταν πως “η χώρα σέρνεται και τα εισοδήματα των νοικοκυριών μειώνονται δραματικά από τη σφαγιαστική έμμεση και άμεση φορολογία και από την ταυτόχρονη μείωση μισθών και συντάξεων” και πως η χώρα είναι και θα παραμείνει σε ύφεση.

Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ “όλη αυτή η κατάσταση ενόψει του φθινόπωρου και του πολύ δύσκολου χειμώνα γίνεται αισθητή από την κοινωνία από την οποία έρχεται μια δυνατή βοη "δεν αντέχουμε άλλο" ενώ εκφράστηκε έντονη ανησυχία και για την πορεία του προσφυγικού.

Τέλος όσον αφορά την ομιλία του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα καταθέσει σχέδιο εξόδου από την κρίση μιλώντας, σύμφωνα με τα στελέχη της ΝΔ, τη γλώσσα της αλήθειας δίνοντας ελπίδα και προοπτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ