ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επικοινωνιακή αντεπίθεση Μαξίμου με κορδέλες

Επικοινωνιακή αντεπίθεση Μαξίμου με κορδέλες
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας στο Μέγαρο Μαξίμου, την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Μία ακόμη κορδέλα θα κόψει σήμερα ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας έργα στον άξονα της Ολυμπίας και Ιονίας Οδού.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να δείξει ότι όλα τα μεγάλα έργα που είχαν εγκαταλειφθεί –όπως υποστηρίζει– από τις προηγούμενες κυβερνήσεις προχωρούν και παραδίδονται στους πολίτες. Εξ αυτού του λόγου θεωρεί ότι για επικοινωνιακούς λόγους θα πρέπει να είναι ο πρωθυπουργός παρών στην παράδοση έργων που εξυπηρετούν τις τοπικές κοινωνίες.

Για την ακρίβεια ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό κατά την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος της Ολυμπίας Οδού και θα εγκαινιάσει δύο σήραγγες παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας καθώς και την νέα γέφυρα διέλευσης της Ολυμπίας οδού από τον ποταμό Δερβένι.

Ο πρωθυπουργός είχε χθες δείπνο στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρουσία υπουργών, στην διάρκεια του οποίου συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν στις σχέσεις κράτους–εκκλησίας. Η κυβέρνηση επιθυμεί να διατηρήσει το καλό κλίμα στις σχέσεις της με την Αρχιεπισκοπή και να προχωρήσει τα όποια θέματα αφορούν την Εκκλησία μέσα από διάλογο και κατανόηση. Η χθεσινή συνάντηση στο Μαξίμου έγινε λίγες ώρες αφότου ο Νίκος Φίλης ανακοίνωσε πως από φέτος θα ξεκινήσει η αλλαγή του χαρακτήρα της διδασκαλίας των θρησκευτικών στα σχολεία, εξέλιξη που δεν έτυχε γενικώς της θερμότερης υποδοχής από την Εκκλησία.

Πάντως στο πλαίσιο της διατήρησης της αγαστής συνεργασίας ο πρωθυπουργός τον περασμένο Ιούλιο όταν προχώρησε στις ανακοινώσεις για την συνταγματική αναθεώρηση δεν μίλησε για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας αλλά για διακριτούς ρόλους με απόλυτο σεβασμό στο Ορθόδοξο θρήσκευμα που είναι και το κυρίαρχο στην Ελλάδα.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός συνάντησε τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας και άκουσε τα αιτήματά τους προκειμένου να προσαρμόσει την ομιλία του στην ΔΕΘ –όπως αναφέρουν συνεργάτες του– και πάνω σ’ αυτά.

Στην συνάντηση αυτή ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε στους φορείς πως προτίθεται να ανοίξει πρωθυπουργικό γραφείο στην Θεσσαλονίκη προκειμένου να συγκεντρώνει τα αιτήματα και τα προβλήματα του βορειοελλαδικού χώρου. Κυβερνητικές πηγές έλεγαν αργότερα ότι θα στελεχωθεί από πολύ μικρό αριθμό προσώπων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ